Süt’ten şifalı armağanlar

Süt’ten şifalı armağanlar
3 Kasım 2014 08:54

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Süt’te şifalı Armağanlar, hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

İslam dinine göre eti helal olup yenen, dişi inek, koyun, keçi, manda ve deve’ den elde edilen süt tüketilendir.

 

İyi süt, beyaz olup ve tırnak üstünde durandır. Saf, temiz olup rengi bulanık olmayandır.

 

DEĞERLİ OKUYUCULAR! KUR’AN-I KERİM DE, MÜBAREK SÜT İLE İLGİLİ AYETLERİN TEFSİRİ VE HADİSLER:

 

Kur’an-ı Kerim’in Muhammed (Kıtal) Suresi ayet 15 de; ”Sakınanlara vaadolunan uçmağın sıfatı şudur ki orada tadı, kokusu bozulmamış su ırmakları, tadı değişmemiş süt ırmakları, içenlere lezzet verir helal içecek ırmakları, süzülmüş bal ırmakları; orada kendileri için her çeşit meyveler; Rableri tarafından yargılanma vardır. İşte bunlar, ateşte devamlı kalan, kaynar su içirilip de bağırsakları parça parça olan kimseler gibi olabilirler mi?”

 

Kur’an-ı Kerim’in En-Nahl Suresi ayet 66 da; ”Sizin için davarlarda da ibret vardır; Size, onların karnındaki fışkı ile kan arasında olan sütten içiririz ki o süt Halis’tir, içenlerin boğazlarından kolaylıkla geçer.”

 

Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde, Hadis 1-”İnek sütü ile tedavi olunuz! Çünkü Ben burada Cenab-ı Allah’ın şifa yarattığı kanaatindeyim. Zira o inekler, yiyilebilecek bütün otlardan otlanmaktadırlar.”

 

Hadis 2- ‘‘Yiyecek ve içeceklerin yerini tutan, açlığı ve susuzluğu gideren, sütten başka gıda bilmiyorum.’‘ buyuruyor.

 

SÜT’TEN ŞİFALI ARMAĞANLAR:

 

SÜTÜN TABİATI: ”Sıcak ve yaştır.”

 

1- Sıcak süt bal ile tadlandırılıp içilirse; dahili bütün yaraları iyileştirir.

2-Hafızayı kuvvetlendirip, düşünme gücünü arttırarak doğru karar vermenizi sağlar.

3- Kaynamakta olan süte, kor ateşte iyice kızartılmış taş sütte söndürülerek, ishal ve bağırsak yaralarına iyi gelir. Bu uygulama zehirlenmeye de faydalıdır.

4- İlkbaharda ki, süt göğüs ağrılarına ve eski öksürüklere çok faydalıdır.

5- Süt emen bebekler için, en etkili ve sağlıklı olanı anne sütüdür. Uygun oluşu lezzetli oluşundan değildir. Tabiatı uygun olduğu içindir.

6- Sıcak süte tuz katarak içilirse; ishal yapar.

7- Hayvan sağıldıktan hemen sonra, o süt ile gargara yapılırsa; ağızdaki çıbanları ve diğer ağız yaralarını tedavi eder.

8- İlkbahardaki sütün kıvamı az, yaz aylarında hayvanlarda sağılan sütün kıvamı daha çok olup, mevsim itibarıyla daha iyi olur.

9- Yeni sağılmış taze manda sütü kaynatılıp bal ile tatlandırılıp içilirse, iktidarsızlığı giderir.

10- Yeni sağılmış taze keçi sütü ile gargara yapılırsa; diş ve diş etlerini sağlamlaştırıp parlatır. Ayrıca her gün kimyasal içerikli macunlar yerine, taze keçi sütü ile dişler iki dakika fırçalanırsa dişleriniz daha sağlıklı olur.

11- Aşırı süt tüketiminden kaynaklanan, mide ve sinirlere verilen zararı, patlıcan tüketerek zararı telafi edilebilir.

12- Süt normal tüketilirse şifası çok olur. Aşırı tüketildiği takdirde, kalp rahatsızlıklarını arttırır.

13- Deve sütünü bal ile tatlandırıp kadınlar içtiği zaman, cildi güzelleştirip canlı tutar. İktidarsızlığı giderir. Kanın katılaşmasından kaynaklanan ciğer tıkanıklığına faydalıdır. Vücuttaki katı ve sert şişkinlikleri dağıtarak şifaya kavuşturur.

14- Süt mideyi şişirerek gerer. Kaynatılarak, bal ile tatlandırıp içilirse, şişirmeyi giderir.

15- Süt; tabiatı sıcak ve kuru olanlara faydalıdır. Kuruluktan kaynaklanan unutkanlığa, üzüntü, kaygı ve bozuk düşünce rahatsızlıklarının en etkili ve doğal ilacıdır.

16- Vücudun ihtiyacı olan temel nemliliği muhafaza edip, çeşitli hastalıklardan koruyarak ömrü uzatır.

17- Gençlik ve ihtiyarlıktaki hafıza zafiyetini giderir. Zekayı geliştirmek için, iki su bardağı kaynamış süte bir yemek kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı polen ilave edip içmeyi alışkanlık haline getirenler, vücudu bir çok hastalıklardan koruma etkisi vardır. Polen, yoğurt ile tüketilirse prostat kanserini tedavi eder.

NOT: Bu içeceğe devam edildiği zaman, vereceği şifalara siz ve doktorunuz hayret edeceksiniz.

18- Zayıf olanlar için, beş günde bir et süt ile pişirilip yenirse, zayıflığı giderir.

19- Libya vatandaşı olup Türk asıllı olanlar, deve sütü ile vücut temizliği için çok faydalı olduğunu iddia ediyorlar. Vücuttaki kapalı gözeneklerin açılmasını sağlar, karaciğer zafiyetini giderdiğini söylüyorlar. Hz. Muhammed (s.av.) hadis-i şeriflerinde, ”Dağlarla otlayan devenin sütü, sindirim bozukluğu sorunu olanlar için şifalıdır.” buyuruyor.

20- Bağırsaklarda ki gıdaların düzenli hazmedilmesini sağlar. Süt, vücut temizliği içinde bulunmaz bir veliniymettir. Haftada bir, çiğ süt ile vücudunuzu en az 15-20 dakika masaj yaparsanız, vücudunuzu bulaşıcı hastalıklardan korumuş olursunuz. Bu süt masajı, Pakistan-Lahor köylerinde yaygındır.

21- Stresli, evhamlı, sürekli parasal (Cüzdan muhasebesi yapanlar) hayal hastalığı olanları sakinleştirip, vücuttaki gerginliği yumuşatır.

22- Süt mamülleri (Yoğurt-Ayran) susuzluğu giderir.

23- Süt, mesane iltihaplarını, gastrit ve ülser iltihaplarının iyileşmesi için, bal ile tatlandırıp içilirse, iç organlardaki yanmış kanları çıkarır, ve dahildeki organları temizleyerek, yaraların iyileşmesini sağlar.

24- Nefes darlığı ve akciğer hastalıklarının tedavisi için, süt bal ile tatlandırıp içilirse, hastayı şaşırtacak şifaya kavuşturur.

NOT: Sütten kaynaklanan kabızlığı önlemek için, süt içildikten bir saat sonra, bir kivi veya iki adet kuru incir yemelidir.

25- Sütün kesilmemesi için, 5 Litre süte, 2-3 dal nane yaprağı koyarsanız sütün kesilmesini önlemiş olursunuz.

26- Muzlu süt içtiğiniz zaman, kabızlık yaşamamanız için, üzerine iki adet kuru incir veya beş adet kuru kayısı yerseniz, kabızlık ve bağırsaklarda gaz oluşumunu önlemiş olursunuz.

27- Günde bir su bardağı süt içerek, kadınlarda Osteortrit (Eklem kireçlenmesi ve iltihabı) rahatsızlıklarını geciktirebilir. Diz ostredatriti’nin hemen iyileşmesi olmaz. Bu hastalık ağrıları için, her gün bir su bardağı süt içerek hastalığın ilerlemesi frenlenir. Hareket ettikçe ağrı artar, istirahat edince geçer.

28- Kas geliştirme ve zayıflamak için, süt doğal bir protein kaynağıdır. Süt proteinleri kas gelişmesini ve tedaviyi kolaylaştırır.

UYARI! Süt tüketmek için, mutlaka vicdan muhasebesi yapan doktorların görüş ve önerilerine başvurup tükettiğinizde, daha faydalı olur.

Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi, tek örgüçlü (Tek kamburlu) deve sütünü çok tüketip, önem verirdi. Sağlıklı olması, deve sütü tüketimine bağlıydı.

YAN TESİRİ: Yağlı süt tüketildiğinde, diş ve dişetlerine zarar verir. Mide zaafiyeti olanlar için yağlı süt içilmesi uygun değildir.

 

23-63 Ekseninde, süt hayvancılığına dayalı reel sektörün gelişmemesi dikkat çekicidir! Harran ovasında süt hayvancılığının gelişmesi konusunda, beklenenin üstünde çok büyük imkanlar vardır. Yem hammaddesi, saman ve diğer hammaddeler konusunda, Cenab-ı Allah bereket vermiştir. Ne yazık ki, bu bereketten yeterince faydalanmak için, Türk çiftçisi eğitimden mahrum bırakılmıştır. Türk çiftçisinin modernleşmesini engelleyen sanayi ötesi toplum ülkelerinin asıl amacı da budur. Acaba yetkili karar organları bunun bilincinde midirler? Büyük Türk Milleti olarak, iyi nilmeliyiz ki, 23-63 Ekseninde tarımın modernleşmemesi ve tarıma dayalı reel sektörün gelişmemesi, Allah korusun, Türkiye’yi büyük ekonomik tehlikeler beklediğinin bilincinde olmalıyız.

 

Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hastalara acil şifalar diliyoruz.

 

KAYNAKÇA: Kur’an-ı Kerim Tercümesi: İsmail Hakkı İzmirli Kur’anı Kerim ve Türkçe anlamı 1977 Eren yayınları.
Hadis-i Şerifler tercümesi: Şifa-i şerif Köprülü Ali Rıza Doksanyedi 1950
Numan Aladağ’ın, 1984-2014 yılları arası, Pakistan, Libya, Endonezya ve Australia gezi notları.

 

HADİS-İ ŞERİFLER:

1- Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan, hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir. (Hz. Muhammed)

2- Bilginin mürekkebi, şehidin kanından daha kutsaldır. (Hz. Muhammed)

3- İnsanların en kötüleri, insanların arasına katılan kötü bilginlerdir. (Hz. Muhammed)

4- Büyüklenen kişi bilgi öğrenemez. Hz. Ali)

5- Eyvah, bilgisizle oturan uyanık kişiye! (Mevlana Hz.)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun