Sürprizlerle geliyor!

Sürprizlerle geliyor!
15 Ağustos 2015 21:24

TÜRK rock müziği tarihinin en önemli gruplarından “mor ve ötesi”, yaz sonunda dinleyicilerine sürprizlerinin olacağını açıkladı.

 

1995 yılının Ocak ayında kurulan ve müzik hayatlarındaki istikrarlı başarısını 20. yılında da aynı şekilde sürdüren mor ve ötesi, en son sahne aldıkları Seferihisar’daki Alive Open Air festivalinde muhteşem bir performans sergiledi. Konser sonrasında DHA’nın sorularını yanıtlayan mor ve ötesi grubundan gitarist Kerem Özyeğen ve bas gitarist Burak Güven, dinleyicilerine sürprizlerinin olduğunu söylediler. Yeni şarkıların çalışmalarına başladıklarını vugulayan Kerem Özyeğen, şöyle konuştu:

 

“Yeni şarkıların çalışmalarına başladık. Ancak albüm için henüz acele etmiyoruz. Yaz sonunda sürprizimiz de var ama henüz söylemek için erken olduğunu düşünüyoruz. Yaz sonu sürprizlere gebe.”

 

“KONSERLER HIZ KESMEDİ, BU SENE DAHA DA ARTTI”

 

20. yıllarında da konserlerin hız kesmediğini, hatta daha da arttığını söyleyen Burak Güven de şu ifadeleri kullandı:

 

“Bir şekilde kendi istediğimizi yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz 15 küsur yıla yayılan, ülke çapında bilinen ve sevilen bir sürü şarkımız var. Konserde o şarkılardan 12-13 tane çaldığınız zaman, o konser bir anda coşkulu bir hale dönüşebiliyor. Geniş de bir şarkı listemiz oluştu. Konser grubu olmamız diğer durumların da önüne geçebiliyor. Çok çok da mutluyuz ki konserler hız kesmedi, hatta bu sene daha da arttı.”

 

“POLİTİK DURUŞUMUZUN OLUMSUZ YÖNDE BİR ETKİSİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ”

 

Bir soru üzerine, grup olarak yıllardır çekinmeden sergiledikleri politik duruşlarının olumsuz yönde bir etkisinin olmadığını da dile getiren Özyeğen ve Güven, şunları söylediler:

 

“Politik duruşumuzun olumsuz yönde bir etkisinin olduğunu düşünmüyoruz. Aslında bu süreç bir turnusol kağıdı görevi gördü. Herkes kimin ne tarafta durduğunu az çok gördü. Biz de rengimizi belli ettik. Politik olarak çok fazla ön saflarda kendimizi sözcü gibi konumlandırmayı sevmiyoruz, ama şarkıların satır aralarında hep konularla ilgili şeyler görülebilir. ‘Eski Şarkısı’ ve onun videosu da bu son dönemle alakalı örtüşen bir mesajdı bence.”

 

Orhan SENCER/İSTANBUL, (DHA)