Suriyeliler’in Türkiye’ye kaçışı sürüyor

Suriyeliler’in Türkiye’ye kaçışı sürüyor
27 Mart 2015 13:54

Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’nın güvenlik gerekçesiyle kapatılmasının ardından savaştan kaçan Suriyeliler, mayınlı arazilerden geçiş yaparak Türkiye’ye geliyor. Güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgelerde geçişlerine izin verilmeyen Suriyeliler, farklı bölgelerden Türkiye’ye kaçak olarak giriş yapıyor.

 

 
Kilis’te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı 20 gün önce Suriye tarafındaki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından güvenlik gerekçesiyle gelişlere kapatıldı. Suriye’nin Halep kenti ve çevresinde Özgür Suriye Ordusu’nun muhalif gruplar ve IŞİD ile arasındaki çatışmaların yanı sıra Esad yönetiminin de muhaliflere karşı operasyonlarından dolayı tedirginlik yaşayan Suriyeliler, evlerini terk ederek Türkiye sınırına geldi. Sınır kapısının kapalı olmasından dolayı geçişlerine izin verilmeyen Suriyeliler, farklı noktalardan kaçak olarak geçmeye başladı. Suriyeliler, tehlikeli olmasına aldırış etmeden mayınlı bölgelerden geçerek Türkiye’ye giriş yapıyor.

 

 

Kilis’in İnanlı Köyü’nün karşısında da aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Suriyeli sınır hattında toplandı. Burada nöbet tutan askerlerin geçişine izin vermediği Suriyeliler, ülkeye alınmaları için yetkililerin vereceği kararı sınır hattında oturarak beklemeye başladı. Ancak savaştan kaçan çok sayıda Suriyeli ile güvenlik önlemlerinin düşük olduğu bölgelerde sınır tellerini aşarak Türkiye’ye geçişini sürdürüyor.

 

 

Son zamanlarda mülteci yoğunluğunun artması nedeniyle Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi ile Kilis arasındaki sınır hattında güvenlik güçlerinin önlemini artırdığı bildirildi.