'Suriyeliler için çalışıyoruz'

'Suriyeliler için çalışıyoruz'
12 Ocak 2013 13:26

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

 

 

 

Bakan Şahin, Gaziantep 2012 yılı Değerlendirme, 2013 Yılı Planlama toplantısında kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

 

 

Zor şartlarda olan komşu Suriyelilere kapıları açtıklarını da belirten Şahin, “Hepiniz evinizi açtınız. Her türlü desteği veriyoruz. Çünkü biz ‘Kardeşler topluluğuyuz’ Adem ve Havva’dan gelen bakış açımızla kim zordaysa, kimin neye ihtiyacı varsa onu vermek, onunla beraber olmak ve ona yardımcı olmak kültüründen, inancından, imanından gelen anlayışın mensupları olarak gücümüz yettiğince açık kapı sistemiyle hem kamplarda, hem kamp dışındaki yaşamı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Açlığı, açıklığı gidermeye, onların sıcak yuvasını bulmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

NİYET HAYIRLIYSA AKIBET DE HAYIRLI OLUR



Bölgede bu kadar tsunami, siyasi zigzag ve çalışma bölgesine rağmen yine de şükredecek çok şeylerinin olduğunu anlatan Şahin şunları söyledi:

 

 

“Son 10 yılda dünyanın en fazla büyüyen, kişi başına en fazla milli gelirini artıran ülke olduk. Merkez Bankası döviz rezervini en çok yükselten, işsizliği en fazla azaltan ülke olduk. Bütün makro dengeler işin çok önemli boyutuydu. Çünkü yola çıkarken ‘Ülkenin kaynaklarını ülkeye harcayacağız, kaynak Türkiye’ dedik. ‘Güveni ve istikrarı sağladığımız, devlet-millet kaynaşmasını koyduğumuz zaman, muhtarınla, mahalle temsilcinle, vatandaşınla etle tırnak olduğun zaman sorunun altında kalmaz, çözümün parçası olursun’ dedik. Geldiğimiz noktada ülkemizin yakaladığı makro ekonomik dengeyi bütün uluslararası kuruluşlar söylüyor ve ‘Bunu nasıl başardınız’ diye bu başarının arkasındaki nedeni araştırıyorlar. Buradaki en temel şeyi ben birbirimize olan güvenimiz, muhabbetimiz, birbirimize olan inancımız olarak görüyorum.”

 

 

HERKES İŞİNİ İYİ YAPACAK

Herkesin görev alanı içerisinde işini iyi yapmaktan sorumlu olduğunu vurgulayan Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Bakan bakanlığını, vekil vekilliğini, teşkilat teşkilatçılığını, belediye belediyeciliğini, muhtar muhtarlığını yapacak, iyi yapacak. Kimse kimsenin görev alanına girmeyecek ama birbirimizin görevine saygılı olup birbirimizin yükünü hafifletmek ve işini kolaylaştırmak da en temel takım çalışması. Artık öyle eski ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışı bitti. Yeni bir dünya düzenindeyiz. İş birliğini, güç birliğini, koordinasyonu sağlayanlar başarılı oluyor. Biz milletvekili arkadaşlarımızla ortalama bir hafta olmasa da 10 günde bir oturup ‘ne yapabiliriz’ diye konuşuyoruz. Valimiz geliyor. Muhalefet milletvekillerine de haber veriyoruz zaman zaman. Sonunda ne olacak hepimizin çocuklarına anlatacağı bir başarı hikayesi kalacak. Geriye kalacak bu. Canlar fani gidiyor, İşte sabah ben annemin mezarına gittim, baktım. Karın altında yatıyor. Geriye bir şey yok. Can gidiyor. Ne kadar eser bıraktın, sana verilen makamın hakkını ne kadar doldurdun?”