Suriyelilerin cenazeleri ülkelerine gönderildi

Suriyelilerin cenazeleri ülkelerine gönderildi
23 Kasım 2014 14:21

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde dün odadaki kömür sobası kovasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen Suriyeli 5 kardeşin cenazesi ülkelerine gönderildi.

 
Suriye’den yoksulluk, savaş ve ölümden kaçarak kendilerine yeni bir yaşamın kapılarını aralamaya çalışan 45 yaşındaki İbrahim Almahawi ve eşi Nufea Almahawi, 8 çocuğu ile birlikte Korkuteli İlçesi Aşağıpazar Mahallesi’nde gecekonduyu andıran 2 odalı müstakil bir eve yerleşti. Yatak odasında önceki gün akşam soğuk hava nedeniyle kömür sobasını yakan Suriyeli çiftten Nufea Almahawi, içerisinde kömürler sönmeden çıkarttığı kovayı saat 23.00 sıralarında dışarı bıraktı. Bu sırada diğer odada uyuyan 5 kardeşten biri, ısınmak amacıyla kovayı yattıkları odanın ortasına getirdi. Bir süre sonra uykuya dalan 18 yaşındaki Cemile Almahawi, 14 yaşındaki Ala Almahawi, 11 yaşındaki Ahmet Almahawi, 9 yaşındaki Nesri Almahawi ve 7 yaşındaki Gıfran Almahawi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

 

 

Olay sonrası cumhuriyet savcısının yaptığı inceleme ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen 5 kardeşin cenazeleri, dün gece yarısı cenaze araçlarıyla alınarak Antalya Havalimanı yetkililerine teslim edildi. Uçakla İstanbul’a gönderilen cenazelerin sabah saatlerinde başka bir uçakla Mardin’e, ardından karayoluyla Suriye’ye gönderileceği belirtildi.