Suriyelilerin 100 TL izdihamı

Suriyelilerin 100 TL izdihamı
3 Aralık 2016 10:13

Mersin’de, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından sağlanan kaynakla kişi başına 100 lira dağıtılan Suriyeliler izdihama neden oldu.

 

 

 

 

Yaklaşık 500 Suriyeli sığınmacı, merkez Akdeniz ilçe Kaymakamlık binası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplandı. Bina önünde uzun kuyruk oluşturarak izdiham yaratan sığınmacılar, Uray Caddesi’nin bir süre trafiğe kapanmasına neden oldu. İlk olarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınan sığınmacılar buradaki işlemlerinin ardından PTT’ye yönlendirilerek 100 TL destek aldı. Yaşanan yoğunlukta kucaklarında bebekleri ve aralarında hasta ve engellilerin de yer aldığı sığınmacılar, polisin aldığı önlemlerle sırayla müdürlüğe yönlendirilerek kayıt altına alındı. Çevik Kuvvet polislerinin yoğun güvelik önlemleri altında düzenli sıra oluşturması sağlanan Suriyeli sığınmacılar para verme işlemlerinin pazartesi günü de devam edeceğinin açıklanmasıyla bina önünden ayrılarak evlerine gittiler.
Bu arada Mersin’de resmi kayıtlara göre 170, gayri resmi ramaklara göre ise 300 binin üzerinde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı ifade ediliyor.

 

Kaynak: DHA