Suriyelilere 3 kamyon yardım

Suriyelilere 3 kamyon yardım
28 Eylül 2014 13:48

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde Belediye tarafından toplanan 3 kamyonluk yardım malzemesi, IŞİD tehdidindeki Kobani’den kaçan Suriyelilerin barındığı Suruç İlçesi’ne gönderildi.

 

IŞİD tehdidindeki Kobani’den kaçarak karşıda bulunan Suruç’ta barınan Suriyeli sığınmacılar için Ceylanpınar Belediyesi yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplanan 3 kamyonluk gıda, temizlik ve battaniye yardımı konvoy halinde Suruç İlçesi’ne gönderildi. Suruç’a ulaştırılan yardımlar, Suriyelilere dağıtılmak üzere Şanlıurfa Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi’ne teslim edildi.

 

Ceylanpınar Belediye Başkanı AK Partili Menderes Atilla, sığınmacılar için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, “Suriye’den gelen Arap’ın da, Türkmen’in de yanında olduk. Bugün de Kürt’ün yanında olacağız. Bundan 2 yıl önce gelenlerin yarısı Kürt’tü, yarısı Arap’tı. Ne ben, ne de buradaki Kürt kardeşim ayrım yaptı. Bizde ayrımcılık yok, dışarıdan gelen misafirlerimize elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Kobani’deki kardeşlerimize de aynı hassasiyeti, Türkiye halkı olarak hepimiz gösteriyoruz” dedi.