Suriyeli yetim ve öksüzler piknik yapıp çevreyi temizledi

Suriyeli yetim ve öksüzler piknik yapıp çevreyi temizledi
26 Temmuz 2017 14:03

GAZİANTEP İpekyolu Rotarack Kulübü üyeleri Suriye iç savaşında öksüz ve yetim kalıp Türkiye’ye sığınan çocuklarla birlikte piknik yaptı ve çevre bilinci oluşturmak için çevreyi temizledi.

 

 

 

 

İpekyolu Rotarack kulübü ‘Barış İçin Renklerdir’ projesi kapsamında Gaziantep’te Türk ve Suriyeli iş adamları tarafından 5 yıl önce kurulan Darel Selam çocuk yurdundaki çocuklarla piknik yaptı. Şahinbey Parkı’na servislerle gelen çocuklar burada kulüp üyeleri tarafından oyuncaklarla karşılandı. Oyun alanlarına koşan çocuklar kulüp üyeleriyle birlikte oyunlar oynayarak eğlendi. Oyun oynadıktan sonra piknik yapan çocuklara son olarak şekerleme ve çikolata dağıtıldı. Proje sorumlusu ve İpekyolu Rotarack Kulübü dönem başkanı Muzaffer Şekeroğlu, amaçlarının çocuklara Suriye’deki iç savaşta çektikleri acıyı unutturmak ve eğlenerek çevre bilinci oluşturmak olduğunu belirterek, şöyle dedi:

 

“Türkiye’de 15 şehirde 50 kulüp olan Rotarack kulüpleri sosyal sorumluluk projeleri yapar. Bizde İpekyolu Rotarack kulübü olarak “Barış İçin Renklendir” projesi kapsamında öksüz ve yetim Suriyeli çocuklarla bir araya geldik. Darel Selam adında Suriyeli kimsesiz çocukların kaldığı yurttaki çocukların talebi üzerine bu organizasyon yaptık. Bugün yurtta kalan 60 çocukla önce futbol, basketbol, yakar top, saklambaç gibi çeşitli oyunlar oynayarak onları eğlendirmeye acılarını hafifletmeye ve destek olmaya çalıştık. Daha sonra onlarla birlikte piknik yaptık ve çevre bilinci oluşturmak için piknikteki çöplerimizi ve parktaki diğer çöpleri hep birlikte topladık. ”

 

Darel Selam yurt sorumlusu Maya Karadamur ise Gaziantep’te 5 yıl önce açılan öksüz ve yetimler için kurulan ilk çocuk yurdu olduklarını söyledi. Türk ve Suriyeli iş adamları tarafından kurulan yurdun 60 çocuk barındığını kaydeden Karadamur, “Darel Selam çocuk yurdu 5 yıldır Gaziantep’te var olan ve Suriyeli öksüz ve yetimler için kurulan ilk yurtlardan. Kurulduğumuz günden bugüne kadar öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şuanda 60 çocuğumuza ev sahipliği yapıyoruz. Bugün Rotarack kulübünden gelen talep üzerine kulüp üyeleri çocuklarımız için bu organizasyonu yaptık. Amacımız çocuklar ile birlikte güzel vakit geçirmek onlara biraz olsun acılarını unutturup çocukluklarını yaşatmak” dedi.

 

Pikniğin ardından kulüp üyeleri ve çocuklar parktaki çöpleri hep birlikte topladı.

 

 

Kaynak: Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA)