‘Suriyeli sığınmacıların öğretmen olarak çalıştırılması doğru mu?’

‘Suriyeli sığınmacıların öğretmen olarak çalıştırılması doğru mu?’
13 Aralık 2019 12:27

İYİ Parti Adana Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi İsmail KONCUK, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek yönelttiği soru önergesinde; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 03.10.2016 tarihinde “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi” projesi başlatılmış ve bu kapsamda Geçici Eğitim Merkezleri oluşturularak, buralarda Suriyeli eğiticiler görevlendirilmişti. Geçici eğitim merkezlerinin yaz döneminde kapatılmasıyla birlikte bu merkezlerde görev yapan Suriyeli eğiticiler bir süredir boşta bekletilmekteydi. 700 bin ataması yapılamayan öğretmenimiz bulunurken, Kasım ayının son haftası itibariyle Suriyeli eğiticilerin devlet okullarında “sözleşmeli” olarak görevlendirilmeye başlandığı kamuoyunda yer almıştır dedi.

 

 

 

KONCUK, “Adana’da 830 Suriyeli Eğitici” nin öğretmen olup olmadıkları, diploma, denklik belgesi gibi şartları taşıyıp taşımadıkları belli olmayan sığınmacılar, okullarda çalıştırıldığı kamuoyuna yansıyan bilgilerde ifade edilmektedir. Bu bağlamda görevlendirilen sığınmacı eğiticilerin, öğretmen olup olmadıkları, diploma, denklik belgesi gibi şartları taşıyıp taşımadıkları Bakanlık tarafından dikkate alınmış mıdır? “Sözleşmeli” olarak görevlendirilen Suriyeli eğiticilerin resmi kayıtlarınıza göre sayısı nedir? diyerek sorduğu soru önergesinde yer verdiğini anlattı.

 

 

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, “700 bin ataması yapılamayan öğretmenimiz bulunurken, eğitici özelliği bile tartışılan Suriyeli sığınmacıların öğretmen olarak çalıştırılması doğru mudur?” diyerek, Twitter hesabından “ZiyaHocamBizeAilemiziVerin” etiketiyle, “Öğretmen ya da memur, sözleşmeli çalışanların da bir ailesi olduğunu ne zaman göreceksiniz? Hiç mi empati yapmıyorsunuz? Ailenin ne kadar ve önemli bir kurum olduğunu bilmiyor musunuz? Tabi ki biliyorsunuz, anlaşılan, tek problem vicdan yoksunluğu!” diyerek aile birliğinin korunması için sözleşmeli çalışanlara desteğini sürdürdüğünü yineledi.