Suriye sınırında helikopterimiz düşürüldü

Suriye sınırında helikopterimiz düşürüldü
10 Şubat 2018 15:42

TSK’ya ait bir askeri helikopter, Kırıkhan’ın karşısında bulunan Suriye topraklarındaki Ömerli Köyü’nde düşürüldü. Yaralı ve şehitlerin olduğu bildiriliyor.

 

 

 

Zeytin Dalı Harekatı’nın 22.gününde Suriye sınırından acı bir haber daha geldi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin Suriye tarafında bir askeri helikopterimiz terör örgütü mensuplarınca düşürüldü.

 

“BİR HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ”

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan acı haberi AKP İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda duyurdu.
Erdoğan “Bu sabah itibariyle 1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Tabi ki bütün bunlar olacak. Bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunun bedelini katbekat ödeyecekler.” dedi.

 

DHA’nın geçtiği haberde ise “Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına ulaşılmaya çalışıldığı” bildirildi.

İHA’nın haberinde ise olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerlerin Kırıkhan Devlet Hastanesine getirildiği, AKP Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi’nin de hastaneye giderek yaralı askerleri ziyaret ettiği duyuruldu.

 
BÖLGEDE HAREKETLİLİK ARTTI

 

Helikopterin düşürüldüğü bilgisinin ardından bölgedeki hava trafiği de arttı. Çok sayıda helikopter ve uçak bölgeye sevk edildi.

 
‘SURİYE TOPRAKLARINDA DÜŞTÜ’

 

Sözcü’nün ulaştığı askeri kaynaklar ise helikopterimizin, Kırıkhan’ın Kaletepe ile Camız Kışlası mahallesi yakınında bulunan Zafertoka karakolunun karşısında, Suriye topraklarında Ömerli Köyü’nde düştüğünü belirttiler. Askeri kaynaklar, yaralı ve şehitlerin olduğu bilgisinin de kendilerine ulaştığını açıkladılar.