Süper Lig’de Lider Değişti!

Süper Lig’de Lider Değişti!
23 Haziran 2020 10:18

Türkiye Süper Ligi, 28. Haftada oynanan iki maç ile tamamlandı ve haftaya lider olarak giren Trabzonspor; Alanyaspor deplasmanında iki puan bırakarak ikinci sıraya geriledi.  Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı’nda oynanan maçta Abdülkadir Ömür’ün golüyle öne geçen Trabzonspor, ilk yarı bitmeden Papiss Cisse’nin golüne engel olamayınca soyunma odasına beraberlikle gitti. İlk yarıda sakatlanan ve oyuna devam edemeyen kalecisi Uğurcan Çakır’ın yerine Erce Kardeşler ile ikinci yarıya başlayan Trabzonspor, bu kez de Filip Novak’ın attığı golle bir kez daha öne geçti.

 

 

Alanyaspor’un yaptığı üst üste değişiklikler ile oyuna ortak olma çabası başarılı oldu ve Akdeniz ekibi üst üste pozisyonlar yakaladı. 80. dakikada Trabzon’dan Hosseini, 82.dakikada ise N’Sakala’nın oyundan atılmasıyla iki takım da 10 kişi kalırken, skoru tayin eden gol 90+5’te Tzavellas’ın asistinde Bakasetas’tan geldi ve Trabzonspor 26. Haftada Başakşehir’den aldığı liderliği, bu kez puan farkıyla rakibine kaptırdı. Takimlarin sakat ve cezalı futbolcularını takip etmek istiyorsanız https://sakat-ve-cezali.com/ adresine bakabilirsiniz.

Haftanın açılış maçında Ankaragücü’nü deplasmanda geriden gelerek 1-2 mağlup eden Başakşehir, ligin bitimine 6 hafta kala tekrardan liderlik koltuğuna oturmuş oldu. Süper Lig’de gelecek hafta Trabzonspor Ankaragücü ile kendi sahasında 3 puan mücadelesi verecekken, Başakşehir’de yine kendi sahasında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.