Sultangazi’de bıçaklı kavga!.. 1 ölü!

Sultangazi’de bıçaklı kavga!.. 1 ölü!
15 Mayıs 2017 08:41

SULTANGAZİ’de kızlara laf attıkları iddia edilen Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan kavgada Ramazan Şahin(24) bıçaklanarak öldürüldü.

 

 
Cinayetin ardından mahallede çıkan olaylara polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Polis, Afgan ve Suriye uyruklu kişileri kamyonete bindirerek mahalleden çıkardı.

Sultangazi’de kızlara laf attıkları iddia edilen Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan kavgada Ramazan Şahin(24) bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından mahallede çıkan olaylara polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Polis, Afgan ve Suriye uyruklu kişileri kamyonete bindirerek mahalleden çıkardı.

 

 

Olay, Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi 85.Sokak üzerinde saat 23.00 sırlarında meydana geldi. İddiaya göre, Afgan ve Suriye uyruklu kişilerin olduğu gruptan mahalledeki kızlara laf atıldı. Bunun üzerine mahallenin gençleri toplanarak yabancı uyruklu bu kişilerle kavgaya tutuştu. Büyüyen kavga sırasında Ramazan Şahin bıçaklanarak ağır yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine sevk edilen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Şahin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cinayet üzerine olaylar daha da büyüdü. Mahalleli Suriye ve Afgan uyrukluların kaldığı binaları bastı. Polis mahallede bulduğu Afgan ve Suriye uyruklu kişileri mahalleden çıkardı. Polisin, bazı Afgan uyruklu kişileri kamyonete bindirerek olay yerinden uzaklaştırdığı kameraya yansıdı. Olay yerine daha sonra çok sayıda özel harekat polisi ve zırhlı araçlar da sevk edildi. Kalabalıklaşarak olayı protesto eden gruba, çevik kuvvet polisleri TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Polis, saat 02.30 sıralarında grupları tamamen dağıtarak olayları yatıştırdı.

Olayların çıktığı 85. Sokak çevik kuvvet polislerince her iki taraftan kapatıldı. Ekiplerin buradaki bekleyişi sürüyor. Özel harekat polisleri, bazı adreslere girerek çok sayıda yabancı uyruklu kişiyi gözaltına aldı. Özel harekat polislerinin mahalledeki operasyonları sürüyor.

 

 

“BU TÜR VAKALAR SÜREKLİ YAŞANIYOR”

 

 

Ölüm haberini alana Ramazan Şahin’in yakınları hastane önünde toplandı. Ölen Ramazan Şahin’in dayısı Salih Arslan, “23.00 sıralarında Afgan ve Suriyeliler’in mahalledeki kızlara laf atması sonucu meydana geliyor. Ramazan Şahin benim yeğenim. Gürültüye aşağı iniyor, mahalledeki gençlerle Suriyeli ve Afganlılarla kavga ediyorlar. Aşağı yukarı 50-60 Suriyeli ve Afganlı mahalledeki gençlerle kavga ediyorlar. Bunlardan birinin bıçaklaması sonucu Ramazan Şahin 24 yaşında hayatını kaybediyor. Özellikle İsmetpaşa mahallesinde bu tür vakalar sürekli yaşanıyor. 10-20 liraya fazla vermek için evlerine Afgan ve Suriyeli insanları dolduranları şiddetle kınıyoruz. Yarın cenazeden sonra da protestolarımızı en demokratik şekilde yapacağız. bu acıyı yaşıyoruz, bize bu acıyı yaşatanları mahallemizde barındırmayacağız. bu olaylar sürekli oluyor şikayet etmemize rağmen maalesef kimse müdahale etmiyor. Pazar günleri ailemizle parklara gidip oturamıyoruz. 20-30 kişilik gruplar halinde oluyorlar, geldiğinizde sanki bir Arap ülkesinde kendinizi buluyorsunuz. Gencecik yeğenimin kalbine bıçak sapladılar. vuranların yanında kar kalıyor, çünkü bu insanların kayıtları bile yok.” dedi.

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz hastaneye gelerek taziyelerde bulunurken burada bekleyen Ramazan Şahin’in yakınlarıyla bir süre konuştu.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
Ali Kerem BENGİ-Ozan URAL / İSTANBUL DHA