Sultanahmet’te İmamoğlu’na sevgi seli!

Sultanahmet’te İmamoğlu’na sevgi seli!
25 Nisan 2019 13:25

Dünyanın en büyük lale halısının açılışı Sultanahmet’te İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. İmamoğlu, “Lalenin bir bahar müjdecisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Baharın güzel günlerindeyiz” dedi. Sultanahmet’te vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan İmamoğlu, vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirdi.

 

 

Özlem Güvemli / Sözcü

 

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanahmet Meydanı’nda yerli üretim laleler kullanılarak peyzajı yapılan ‘Lale Halısı’ açılış törenine katıldı. Tören alanına Çemberlitaş’tan yürüyerek gelen İmamoğlu yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

 

 

“BAHARIN GÜZEL GÜNLERİNDEYİZ”

 

 

 

Tören alanına gelen İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, “ İstanbul’un tarihten gelen çok güzel gelenekleri var. Ama son yıllarda bu değerin başka ülkelerle anılmasını önlemek ve biraz öne geçmek adına, lalenin gerçek vatanı olan ülkemizde, laleyle ilgili festival yapılıyor. Bunun geleneksel hale getirilmesi güzel bir adımdır. Arkadaşlarımızla bu sürecin daha ileriye taşınması için çalışma yapacağız. Lalenin bir bahar müjdecisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Baharın güzel günlerindeyiz” dedi.

 

 

1460 METREKARELİK LALE HALISI

 

 

Lale halısının Tarihi Yarımada’da kurulmasının güzel bir vurgu olduğunu dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti, “Lalenin anavatanında bu mevsimde bütün İstanbullularla buluşması ayrı bir simge. Lalelerin Konya’da yetiştirilmiş olması da bir başka güzellik. 1460 metrekarelik Lale Halısı’nda 570 bin lale kullanıldı ve 4 farklı motif oluşturuldu. Burada önemli bir emek var. Halısıyla, lalesiyle motifleriyle tarihimizin sizlerle buluşması bizim için keyif. Bütün İstanbullu hemşerilerimizin, bir tarafında Ayasofya, bir tarafında Sultanahmet olan güzel bir İstanbul anısıyla buradan ayrılmalarını diliyorum”

 

 

Konuşmasının ardından İmamoğlu, halının son beyaz lalelerini ekerek peyzajı tamamladı. Daha sonra dev lale halısının etrafında bekleyen vatandaşları selamlayan İmamoğlu, vatandaşlarla fotoğraf çektirip sohbet etti.