Sultanahmet’te Çinli zannettikleri Koreli gruba saldırdılar

Sultanahmet’te Çinli zannettikleri Koreli gruba saldırdılar
4 Temmuz 2015 19:35

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından Doğu Türkistan’daki Müslümanlara destek olmak için yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Beyazıt Meydanı’nda toplanan grup Sultanahmet Meydanı’na doğru yürüdü. Yürüyüşte üzerinde Doğu Türkistan bayrağı olan temsili tabut taşındı. Bazı eylemcilerin Doğu Türkistan bayrağı desenli kıyafetler giydiği görüldü. Sık sık tekbir getiren gruptakiler “Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan” sloganları attılar.

.

Bu video Adobe Flash Player’ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


.

Yürüyüş öncesi gazetecilere açıklama yapan MHP İstanbul il başkanı Mehmet Bülent Karataş “duymayan kulaklara, görmeyen gözlere terücüman olmak adına ülkü ocakları Türk yurdu ve İslam coğrafyasına yapılan katliamın karşısında olduklarını göstermek için buradadır. Türkiye’nin kendi dindaş ve soydaşlarına sahip çıkmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Ülkü Ocakları İstanbul il Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ise “Doğu Türkistan her geçen gün kötüleşiyor. Müslüman-Türk gençliği olarak soydaşlarımızın yanında bulunmak için buradayız. Kanımızın son damlasına kadar yanlarında olacağız. Gerekirse bu uğurda canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu buradan ifade ediyoruz” dedi.

 

ÇİNLİ SANIP KORELİ GRUBA SALDIRDILAR

 

Yıldırım’ın konuşması devam ettiği sırada gruptan ayrılan bazıları Topkapı Sarayı’na doğru koştu. İddiaya göre gruptakiler, Çinli zannettikleri Koreli turist grubuna saldırdı. Saray önünde bekleyen çevik kuvvet ekipleri araya girerek etten duvar ördü. Koreli turistler hemen olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu sırada polisle grup arasında arbede yaşandı. Gruptakilerden bazıları araya girerek arbedeyi önlemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Müdahale sonrası polis grup olay yerinden uzaklaştırıldı. Saldırıya uğrayan bir Koreli turist, İngilizce “Ben Çinli değil Koreliyim” diyerek gülümsediği görüldü.

 

Yaşar KAÇMAZ-İSTANBUL DHA