Süleyman Soylu’nun kirli çamaşırlarını AKP mi temizledi?

Süleyman Soylu’nun kirli çamaşırlarını AKP mi temizledi?
14 Mart 2014 11:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun sahibi olduğu Engin Sigorta Acentelik Hizmetleri Ltd. Şti.’nin 5 Eylül 2012 tarihinden 24 Şubat 2014 tarihine kadar olan dönemde Türk Hava Yolları’ndan ihale ve doğrudan alım temin yoluyla aldığı işler ve hizmetler bulunmakta mıdır?” diye sordu.

 

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

 

“Bulunmaktaysa, Engin Sigorta Acentelik Hizmetleri Ltd. Şti.’nin Türk Hava Yolları’ndan ihale ve doğrudan alım temin yoluyla aldığı işlerin ve hizmetlerin bedellerinin 5 Eylül 2012 tarihinden 24 Şubat 2014 tarihine kadar olan dönemde toplam tutarı ne kadardır?

 

Engin Sigorta Acentelik Hizmetleri Ltd. Şti.’nin, 5 Eylül 2012 tarihinden 24 Şubat 2014 tarihine kadar olan dönemde kamu kurum ve kuruluşlarından (THY hariç) ihale ve doğrudan alım temin yoluyla aldığı işler ve hizmetler bulunmakta mıdır?

 

Bulunmaktaysa kamu kurum ve kuruluşlarının 5 Eylül 2012 tarihinden 24 Şubat 2014 tarihine kadar olan dönemde Engin Sigorta Acentelik Hizmetleri Ltd. Şti.’den yaptığı iş ve hizmet alımları teminlerinin tutarları her bir kamu kurum ve kuruluşuna göre ne kadardır?

 

DP eski Genel Başkanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, partiye ait toplam 120 bin lira değerindeki iki aracı 75 bin liraya sattığı iddiası doğru mudur?

 

Eğer doğruysa partiyi 45 bin lira zarara uğrattığı iddiası doğru mudur? Parti kasasına girmeyen 45 bin liranın Soylu’dan tahsil edilmesine karar verildiği iddiası doğru mudur?

 

Mahkemeye gönderilen belgeler arasında, ‘vitamin hapları, Soylu’nun kaldığı otelde kullandığı mini bar ücretleri, lüks bir mağazadan alınan kravat ve gömlek ile, içinde iç çamaşırının da bulunduğu kuru temizleme’ faturalarını partiye ödettiği iddiası doğru mudur?”