Su kaçağı bulma yöntemleri: Ersoylar tesisat

Su kaçağı bulma yöntemleri: Ersoylar tesisat
4 Aralık 2017 18:22

Su Kaçağı sorunu yaşam alanlarında en sık bir şekilde karşılaşılan problemler arasında yer almaktadır.

 

 

Su kaçaklarının bir konutta en son karşılaşılmak istenilen bir sorun olduğu da bilinmektedir. Zira su kaçağı sorunu, yaşam alanlarında ciddi maddi kayıpların yaşanmasına yol açmaktadır. Bunun yanı sıra su kaçaklarının telafisi zor bazı sorunların da yaşanmasında etkili olduğu bilinmektedir. Su kaçağının yaşanması durumunda su kaçağının yaşandığı bölgenin tespit edilmesi önem kazanmaktadır. Zira ancak bu sayede su kaçağının önlenebilmesi mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda su kaçağı bulma yöntemleri nelerdir? Sorusu akla gelmektedir. Esasında su kaçağı bulma yöntemleri, oldukça farklı yöntemlerden oluşmaktadır. Bu durumun doğal sonucu olarak su kaçağının tespit edilmesi işinin uzman bir ekip tarafından yapılması önem kazanmaktadır. Su kaçağının önlenerek bir daha yaşam alanına risk oluşturmayacak bir duruma getirilmesi ancak alanında uzman ve profesyonel olan bir personel yapısı sayesinde mümkün olmaktadır.

 

Günümüzde En Sık Kullanılan Su Kaçağı Bulma Yöntemleri Nelerdir?

 

Su kaçağı bulma işlemi oldukça zor bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Hele eski dönemlerden kalma su kaçağı arama yöntemleriyle su kaçağının tespit edilmesi hem oldukça hasarlı olmaktadır hem de zor bir işlem olarak tanımlanmaktadır. Bu doğrultuda günümüzde kullanılan su kaçağı bulma yöntemleri nelerdir? Sorusunun yanıtını şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır;

  • Kamera kullanarak su kaçağının tespit edilmesi
  • Termal kamera kullanılarak su kaçağının tespit edilmesi
  • Akustik dinleme yöntemiyle su kaçağının tespit edilmesi

Sıralanan bu yöntemler en son teknolojik araçların kullanılmasıyla etkili olan yöntemlerdir. Bundan dolayı yukarıda sıralanan yöntemler, su kaçağını oldukça kısa sürede tespit etme konusunda oldukça başarılı olmaktadır.

Kamera kullanarak su kaçağının tespit edilmesi yakın zamandan beri etkin bir şekilde kullanım olanağı bulunan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Su kaçağının tespit edilmesi konusunda en kesin çözüm sunma noktasında son derece başarılı olan bu yöntem, kameraların su giderlerini salınmasıyla uygulanmaya başlanır. Kameralar tüm giderde tek tek dolaştırılarak su borularının sağlamlığı ve deformasyona uğrayıp uğramadıkları kontrol edilmektedir. Şayet bir delik ya da kaçak durumu söz konusuysa nokta atışı yapılarak gerekli müdahale yapılmaktadır.

Termal kamera kullanılarak su kaçağının tespit edilmesi yöntemi başarılı yöntemler arasında yer almaktadır. Termal kamera yardımıyla ıslak zeminlerin tespiti rahatlıkla yapılabilmektedir. Böylece sorunlu bölgelerin seri bir şekilde tespit edilmesi sağlanmaktadır. Termal kamera yöntemi her ne kadar kamera yöntemi kadar etkili bir yöntem olmasa da günümüz itibariyle etkili bir şekilde kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Akustik dinleme yöntemi ise, özel teknolojik cihazlar ile sızıntının bulunduğu ortamlar dinlenmektedir. Şayet sıra dışı bir ses ya da farklı bir ses yükselmesi yaşanıyorsa o bölgeye nokta atışı yapılarak gerekli müdahale yapılmaktadır. Yenilenen Güngören servisimiz ile Güngören su kaçağı bulma hizmetimiz hakkında detaylı bilgiyi temsilcilerimiz aracılığı ile edinebilirsiniz. Ersoylar Tesisat tüm İstanbul’da 20’ye yakın şubesi ile sizlere en kaliteli hizmeti sunmayı hedeflemektedir.

 

Geçmişten Günümüze Su Kaçağı Bulma Yöntemleri Nelerdir?

Geçmişte su kaçağı bulma Sorusuna farklı yanıtlar vermek mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda eskinden su kaçağının tespit edilmesinin oldukça zorlu bir işlem olduğu da bilinmektedir. Daha önceki dönemlerde su kaçağının tespit edilmesi oldukça maliyetli bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira önceleri su kaçağının tespit edilmesi için tesisatların kırılması dahi gündeme gelmektedir. Su kaçağı sorunun ortaya çıkması sonrasında yapılan tamiratlarda su tesisatlarının kırıldığı da bilinmektedir. Ayrıca su kaçağının tespit edilmesi için eskiden nemlenme yapılan alanlar tespit edilerek o bölge direk kırılmaktaydı. Sıralanan bu yöntemler hem maliyetli hem de uzun vakit alan yöntemler olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Hizmetlerimiz ve servislerimiz hakkında detaylı bilgiyi; https://www.ersoylartesisat.com web sitesi adresimizden görüntüleyebilirsiniz.  Günümüzde ise su kaçağının tespiti için son teknolojik araçlar kullanılmaktadır. Böylece hem zamandan hem de paradan tasarruf edilmektedir.