SP lideri Kamalak, partisinin seçim bayannamesini açıkladı

SP lideri Kamalak, partisinin seçim bayannamesini açıkladı
4 Ekim 2015 20:19

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimi için vaatlerini açıkladı. Kamalak, partisinin Aday Tanıtım Toplantısı’ndaki konuşmasında “Koskoca bir ülke taht oyunlarına alet edildi. 1 Kasım tarihi bir fırsattır. 1 Kasım’da bu oyunu bozacak ve bu figüranları sahneden indireceğiz. Yan yana da dursalar, üst üste de dursalar bunlar bu işi beceremezler” dedi.

 

“BUGÜN 2 EKSİĞİMİZ VAR”

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, partisinin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 26’ncı Dönem Milletvekili Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Bugün 2 eksiğimiz var. 2 kardeşimiz bu toplantıya gelemedi. Erbakan hocamız bir toplantı düzenlemişti. Yoklama yapıyordu. Bir ismi sordu ve gelemedi dediler. Hocamız gelemedi, çünkü biz biliyoruz ki bizim insanımız çok önemli mazereti olmasa mutlaka gelir. Genel İdare Kurulu Üyemiz Cemil Bağcı kardeşimizi Kurban Bayramı’nda kaybettik. Gelemeyen diğer kardeşimiz ise Anadolu Gençlik Derneği’nden Abdullah Şahin kardeşimiz. Henüz 25 yaşındaydı ve Bolu’dan dönerken şehit oldu” diye konuştu.

 

“1 KASIM’DA BU OYUNU BOZACAK, BU FİGÜRANLARI SAHNEDEN İNDİRECEĞİZ”

 

1 Kasım’ın tarihi bir fırsat olduğunu savunan Kamalak, “Liderimiz Necmettin Erbakan ilk bağımsızlar hareketini 14 Ekim 1969 tarihinde başlatmıştı. 14 Ekim 1973 tarihinde yapılan seçmle de parlamentoya girmiştik. Yine bir Ekim ayında besmelemizi çekerek işe koyuluyoruz. Hayırlı ve mübarek olsun. Bu tiyatronun maliyeti aziz milletimiz için çok ağır olmuştur. Koskoca bir ülke taht oyunlarına alet edildi. 1 Kasım tarihi bir fırsattır. 1 Kasım’da bu oyunu bozacak ve bu figüranları sahneden indireceğiz. Yan yana da dursalar, üst üste de dursalar bunlar bu işi beceremezler. Erbakan Hocamız haykırıyor; devlet yönetimi çoluk çocuk işi değildir. Çünkü bu işler aşk işidir, iman işidir. İman varsa imkan vardır. Biz Milli Görüş olarak 1974 yılında Milli Selamet Partisi olarak parlamentoya girdiğimizde oyumuz yüzde 11 küsürdü” ifadelerini kullandı.

 

“7 HAZİRAN’DA BUNLARA VERİLEN OYLAR BOŞA GİTMİŞTİR”

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük zaferini kazandıklarını belirten Kamalak, “Aziz milletim eğer kendi ikbalini değil memleketin istikbalini düşünen bir Meclis istiyorsan tek çare Saadet Partisi’dir. Basiret, feraset sahibi bir Meclis istiyorsan tek çare Saadet Partisi’dir. Gücün değil yalnızca hakkın karşısında eğilen bir Meclis istiyorsan çare Saadet Partisi’dir. Çünkü SP Türkiye için bir pusuladır. 7 Haziran’da bunlara verilen oylar boşa gitmiştir. Ülke adına hiçbir şey yapamamışlardır. Gaflet ile hıyanet arasında sadece niyet farkı vardır. Niyetin iyi olması şart ama yeterli değildir. Bütün bu gerçeklere rağmen şimdi AK Parti istikrardan bahsediyor. Hangi istikrardan bahsediyorsunuz. AK Parti, CHP ve MHP’ye verilen oy AKP, CHP ve MHP’ye gidiyor da, Saadet Partisi’ne verilen oy nasıl başka bir partiye veya boşa gidiyor. Değerli kardeşlerim Saadet’e verilen hiçbir oy boşa gitmeyecektir” şeklinde konuştu.

 

YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI KALDIRILACAK

 

Saadet Partisi’nin 1 Kasım 2015 seçim bildirgesinde; herkesin birinci sınıf vatandaş olacağı vurgusu yapılarak yoksulluğun ortadan kaldırılacağı belirtildi. İşsizlik sorununun tamamen çözülmesinin hedeflediği açıklanan bildirgede, ekilebilir bütün arazilerin tarıma açılacağı, bütün madenler ve cevherlerin işletileceği, iş ve çalışma koşulları iyileştirilerek bütün işsizlere istihdam alanı sağlanacağı kaydedildi. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılacağını bildiren Saadet Partisi’nin bildirgesinde, seçim sisteminin sosyal adalete, milletin beklentilerine uygun hale getirileceği vadedildi.

 

HSYK İKİYE AYRILACAK

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun Hakimler Yüksek Kurulu ile Savcılar Yüksek Kurulu olarak ikiye ayrılacağı belirtilen bildirgede, avukatların delillere ulaşmasının ve delil toplamasının önündeki engellerin de kaldırılacağı duyuruldu. Büyükşehir Belediyeler Kanunun yeniden düzenleneceği ifade edilen bildirgede, muhtarların belediye meclislerinde temsil edilmesinin sağlanacağı kaydedildi. Etkin vergi denetimi ile kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılacağına yer verilen bildirgede, asgari ücretin açlık sınırından fazla olacağı ve asgari ücretten vergi alınmayacağı açıklandı. 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapılacağı belirtilen bildirgede, emekli maaşlarının da yüzde 50 artırılacağı kaydedildi.

 

ANKARA, (DHA)