Sözleri bıçak ucu gibi

Sözleri bıçak ucu gibi
18 Haziran 2017 17:30

İftar yemeklerini birilerinin ciğerini sözle delmek için bir vesile olarak görüyor olsa gerek, Erdoğan’ın dün akşamki iftarda şunları söylediğini okuduğumda inanın benim ciğerim delindi.

 

 

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 
“Yürüyüşleri aslında yasal değil, böyle bir hakları olduğundan değil, hükümetimizin lütfu ile yürüyorlar. Eğer yürümekle hukuk elde edeceklerini sanıyorlarsa bu da mümkün değildir. Adaleti aramanın yeri parlamentodur. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın.”

 
Bu sözlerdeki, muhalefetin ne kadar çaresiz olduğunu bilmenin verdiği rahatlıkla demokrasiye saygısızlığın hacmi, “lütfumuzla yürüyorlar” sözündeki fare ile oynayan kedi havası, ana muhalefetin ve de genel olarak muhalefetin Erdoğan’ın elinde “fare olma halinin maalesef gerçek dışı olmaması durumunun bu söze kattığı ağır yaralayıcılık, yargı sizi de davet ederse şaşırmayın” deyişindeki “fareyi halen serbest ama her an pençemi atabilecek güçteyim” tarzında bir özgüven ciğerimin içine isabet etti.

 
O kadar ki, hızla okudum ve bir daha okumadım ve bugün yazabilmek için tam sözleri internetten bulmak durumunda kaldım.
Esasen şunu biliyorum, başkalarının ciğerini delme yönündeki arzular kendi içinde taşıdığı ve işlemesini sağlayamadığı ciğer delinmeleri ile alakalıdır.

 

 

 
Ama bu ülkenin mazisinde Erdoğan’ın yaşamış olduklarının milyon katı acılar yaşandığı halde hiç kimse kendi acılarını böylesine bir intikam duygusuna çevirmedi. (mesela, Erdoğan’a muhtar olamaz dendi ama Deniz Gezmiş asıldı, mesela Erdoğan’ın kızlarına başörtüsü yasağı uygulandı ama 68 ve 78 kuşağının gençleri öldü, mesela Erdoğan hiç ordu darbesi ile hapse atılmadı ama Demirel ve Ecevit hapse atıldıklarında idam edileceklerini düşünerek yaşadılar o günleri, aradaki farkların niteliğine dikkat lütfen)
Herkes, birçok siyasetçi, birçok kuşak büyük acılar çekti.

 

 
Tamamen yok edilen siyasi kuşaklar oldu ama kimse Türkiye’yi intikam tahtası yapmak için uğraşmadı.

 
Olgunlaştı insanlar ve acılardan süzülerek toplum olmayı öğrendi.

 
Kaldı ki hiçbir hukuk devleti ve hiçbir demokrasi yaraların giderilmesi ve intikamın tatmini hisleri ile işleyemez.

 
Şİmdi bir de, dün gazeteci Deniz Zeyrek, ki, çok iyi bir gazetecidir, köşesinde CHP yönetiminin bu kararı almasının ardındaki ana sebebin CHP yönetiminin, “Şmdi tepki vermezsek sıra bize gelecek ve HDP’ye yapılanlar bize de yapılacak” düşüncesi olduğunu yazdı ve bu haberini CHP’den üst düzey kaynaklara dayandırdı.

 
Çok kuvvetle muhtemeldir ki, Erdoğan bu yazıyı okudu veya ona özetlendi ve Erdoğan bundan dolayı (da) CHP’deki bu korku ile oynamak için o sözleri sarf etti.

 
Dün yakın geçmişte dokunulmazlıklar ve CHP yönetiminin trutumuna dair yazmış olduğum 3 tane yazıyı buldum ve tekraren gördüm ki, CHP yönetiminin bu süreçte hep Erdoğan’a göre savrulduğu ve gitgide güç kaybedeceği taa o zaman belli idi.
Ki, dünkü yürüyüşte bile o psikoloji hakimdi.

 
Şöyle ki…

 
Kılıçdaroğlu Kazan’da, “15 Temmuz’da direndiniz” diyerek kendini getirdi ve Erdoğan söylemlerine bağladı.

 
Ve, böyle konuşmasnda psikolojik olarak yaptığı işte zorlanmanın somut bir göstergesi var.

 
Bu da beni çok üzüyor.

 
Herşeye geç kalındı, bunu görmek de çok üzücü.

 
Aslında geç kalmak zamanı ileriye doğru atar sadece ve nihayetinde demokrasi kazanır.

 
Ama arada geçen ve ileriye atılan zamanın yükü de az ağır değildir hani.

 
Bir de…

 
Yürüyenlerden birinin ayağındaki kanları gördüm bugün basında.

 
Kalbim tüm yürüyenlerle, her an onlardan gelen haberlere bakıyorum.

 
SUUDİLER FENA TERS YAPTI

 
Suudi Arabistan basını bugün Erdoğan’ın Suudi Arabistan’a TSK gücü yollama teklifinin kral tarafından reddedildiğini yazdı.
Suudi Arabistan hükümetinden de, “Bizim ordumuz yeterince güçlüdür, kimseden yardım almayız” gibi, bir açıklama ageldi.

 
Oysa Erdoğan tüm din kardeşlerimizi şemsiyesi altına alacaktı, İslam dünyasının abisi, Osmanlı bakiyesi Ortadoğu’nun hamisi olacaktı.
Ama istedikleri, hayal ettikleri hiç olmuyor dış politikada.

 
Bedava Türk askeri vermek (öyle ya TSK öyle kolay oluşmuş birşey değil, bu milletin tarihi, kanı, canı, oğulları, kızları ve de vergileri var o kurumun altında) teklifi bile reddedildi.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Didik didik bir şey aramışlar
Böyle bir kaza nasıl olur
İYİ Parti istifaları