Söz Tepsisi Nedir?

Söz Tepsisi Nedir?
28 Aralık 2018 11:03

Gelenek adetlere göre kız isteme merasimi yapılır ve bunun ardından yüzük takma merasimine geçilir. Takılacak yüzüklerin konulduğu tepsiye söz tepsisi denir. Söz tepsisinde yüzükler için iki tane minik bölme yapılmaktadır.

 

Söz Tepsisi Nasıl Olur?

 

Geçmişten günümüze kadar gelen adetlerdeki çoğu detay modern yaşama uyarlanmaya çalışıldığından söz tepsisi de daha gösterişli ve daha şık modelleri ile göz kamaştırarak bu değişimde yerini almış bulunuyor. Eskilerde söz tepsisi olarak gümüş tepsi kullanılırken günümüzde ise altın, gümüş, aynalı ve ahşap gibi birçok model hazırlanabilmektedir. Söz tepsisi içerisinde yüzüklerin konulacağı iki minik bölme de seçilen tepsi çeşidine göre yapılmaktadır. Çoğunlukla çiçek süslemesi ile karşımıza çıkan yeni nesil söz tepsisi, maviden beyaza, mordan pembeye olmak üzere günün konseptine uygun renklerle süslenebilmekte ve inci, kurdele detayları ile estetik dokunuşlar yapılmaktadır.

 

Kaliteli malzemeler ile yapılan söz tepsisi nesilden nesle anı kalabilecek ve evlenecek her yaştaki çiftin kullanabileceği modern çizgileri içerisinde barındıran modelleri ile https://www.bastaci.com.tr/soz-nisan-tepsisi/ sitesinde sizleri beklemektedir. Konseptinize uyumlu renk ve çeşitteki söz tepsileri isteğinize göre tasarlanabilmektedir.