Soyunma Dolabı Satın Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Soyunma Dolabı Satın Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
1 Mayıs 2020 14:55

İşyerinize yeni bir çelik dolap satın almadan önce kararsızlık yaşıyorsanız ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu yazımızdaki tavsiyelere kulak vermenizi öneririz.

 

 

Bilindiği üzere hiçbir iş yerinde veya fabrika ortamında, çalışanların olmaması düşünülemez. En küçüğünden en büyüğüne, hemen her işletmede personel ihtiyacı bulunmaktadır. Tek kişilik bir bakkal dükkanından , binlerce işçinin çalıştığı fabrikalara kadar , personel gereksinimi olmazsa olmazdır. Elbette personellerin olduğu durumlarda, onların temel ihtiyaçlarını karşılamak da iş veren için zorunlu bir husustur. İşçilerin ve çalışanların performanslarını da belirleyen temel faktörlerden biri, onların ihtiyaçlarını karşılamak, özel eşyalarının ve elbiselerinin güvenli bir şekilde saklanmasını sağlamak gibi ihtiyaçlardır. İşçilerin ve personellerin elbiselerinin ve eşyalarının saklandığı ürünler genellikle ucuz ve pratik olmasından dolayı metal dolap tercihi yapılmaktadır. Fiyatının ahşap dolaplara göre daha ucuz olması, kolay taşınması ve ergonomik yapısı nedeniyle çelik dolap seçimi fabrika ve atölyelerde en sık tercih edilen seçenek olmaktadır.

Metal Soyunma Dolapları Dayanıklı mıdır?

 

Diğer modellere göre fiyatları daha uygun olan metal soyunma dolabı fiyatına oranla dayanıklı mıdır? Fiyatının uygun olması, metal dolapları kesinlikle dayanıksız yapmamaktadır. Çünkü bu çelik dolap , DKP sac hammaddesiyle üretilmektedir. Ve üzerlerinde kaynak işlemleri yapılmaktadır. Metal parçalarının birleşmesiyle oluşan çelik soyunma dolabı son derece uzun ömürlüdür. Metal dolaplar dışardan gelen darbelere karşı son derece dayanıklıdır. Ayrıca çelik dolaplar , saçtan üretilmesi nedeniyle son derece hafiftir. İşletme ve atölye içinde yer değiştirilmesi son derece basittir. Personellerin güvenliği için kilit sistemi bulunmaktadır. Genellikle tüm çelik dolap modellerinde kilitleme sistemi bulunmaktadır. Örneğin: dosya dolabı modellerinde de anahtarlı kilitleme mekanizması mevcuttur. Tabiki atölye ve fabrikalardaki yoğun kullanımlardan dolayı dosya dolabı gibi anahtarlı kilit sistemi genellikle tercih edilmemektedir. Peki tüm metal dolaplar aynı dayanıklığa sahip midir? sorusunun cevabı ise kesinlikle hayırdır. Üretici firmadan , kullanılan malzemeye kadar bir çok farklı etmen bulunmaktadır. Bunları size kısaca madde madde sıralarsak;
– Metal dolap üreten firmanın deneyimi ve işçilik kalitesi
– Kullanılan çelik sac kalınlığı ve kalitesi
– Ürünlerin boyandığı boya sistemi ve boya kalitesi
– Garanti süresi
– Ürünlerde kullanılan kilit ve kapı menteşe sistemi kalitesi ve dayanıklılığı

 

Yukardaki maddeler genel itibariyle çelik dolap satın alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında gelmektedir. Çelik dolap satın almadan önce tavsiyelere kulak verilmesi gerekmektedir. Kalitesiz üretilen hiçbir ürün, uzun ömürlü olamamaktadır. Bu da ileride yaşayacağınız sorunlar karşısında zor durumda kalabileceğiniz anlamına gelmektedir. Metal dolap konusunda 50 senelik üretim tecrübesine sahip ve tavsiye edebileceğimiz https://www.enginmetal.com.tr/ adresinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz.