Soyunma dolabı fiyatlarındaki yükselişin ana nedeni

Soyunma dolabı fiyatlarındaki yükselişin ana nedeni
17 Aralık 2018 10:22

Çelik dolaplar fabrikaların değişilmez malzemesi olarak gündelik hayatımızda çok önemli bir yer kaplamaktadır. Günümüzde yalnızca fabrikalar,  ofisler değil , evlerimizin içine kadar çelik dolaplar girmektedir. Son zamanlarda yükselen döviz kuru nedeniyle soyunma dolapları ve dosya dolapları gibi çelik dolapların fiyatlarında da yükseliş meydana gelmiştir.

 

 

Soyunma dolapları fiyatları neden yükselişte?

 

 

Çelik dolaplar bilindiği üzere metal DKP sac ile üretilmektedir. Ayrıca sadece sac değil, boya ve kilit gibi farklı faktörlerden de meydana gelmektedir. DKP sac dolar kuruna bağlı olması nedeniyle, boya da Euro kuruna bağlı olması nedeniyle döviz kurlarındaki yükseliş, otomatik olarak çelik hammaddeli ürünlerinde fiyatlarını yükseltmektedir. Döviz kurundaki artış nedeniyle, yabancı ürünlere göre ucuzlayan Türk malı dosya dolabı ve metal dolap ürünlerinin de ihracatı gün geçtikçe artmaktadır.

 

Ucuz Dolap İyi Olabilir Mi ?

 

Bilindiği üzere çelik dolapların fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle, alıcılar artık daha uygun fiyatlı ürünlere yönelmektedir. Fakat ucuz çelik soyunma dolapları veya metal dolaplar gerçekten kaliteli mi? Bu sorunun bir çok farklı cevabı olabilir. Dosya dolabı ve metal dolapların kalitesini etkileyen en önemli faktörlerin başında çelik dkp sac kalınlığı gelmektedir. Ucuz çelik dolaplarda kesinlikle çok ince bir saç kullanılmaktadır. Her ne kadar kalın denilse de günümüzdeki artan maliyetlerden dolayı , kalın saç kullanmak o ucuz fiyatlarda mümkün olmamaktadır. Yani ucuz soyunma dolabı alırken, sac kalınlığının çok ince ve dayanıksız olduğunu bilmek gerekiyor.

 

 

Diğer faktör kapı faktörüdür. Kapılarda kullanılan menteşe sistemi ucuz dolaplarda genellikle hep aynı tarzdır. Ve bu kapılar belli bir süre sonra yamulmaya başlamaktadır. Yamulmaya başlayan dosya dolabı ve soyunma dolabı kapıları belli bir süre sonra açılmamaya ve çalışmamaya başlamaktadır. Daha sonra ise kullanılmaz hale gelmektedir. Ayrıca ucuz çelik dolaplarda tamir de mümkün olmamaktadır. Kapısındaki bir yamulma, ucuz dolaplarda gövdeye de zarar vermektedir. Böylece tüm dolap tamamen kullanılamaz hale gelmektedir.

 

 

Ucuz dolaplarda kullanılan toz boya kalitesi de düşük kalitedir. Ve kötü bir boyama yapılmaktadır. İnce mikron atılan toz boya daha sonra çelik dkp sacın paslı taraflarının gün yüzüne çıkmasına neden olacaktır.

 

Soyunma Dolaplarında Hangi Tür Kilit Kullanılır?

 

Soyunma dolaplarında standart olarak asma kilit hamili yonca kilit mevcuttur. Bu kilitlere, asma kilit takarak kapı kilitleme işlemi yapılmaktadır.

 

 

Dosya dolaplarında ise anahtarlı ispanyolet kilit sistemi mevcuttur. Kapının 3 farklı noktasından kilitlenir. Çelik dolaplar özelleştirebilir ürünlerdir. Bu nedenle anahtarlı kilit, elektronik şifreli kilit gibi bir çok farklı kilitleme mekanizması kullanılabilmektedir.

 

Engin Metal çelik dolap firması 50 yıllık deneyimiyle yüksek kalite ve kalitesine göre de uygun fiyatlarıyla yarım asırdır çelik eşya sektörünün en öncü firmalarından biri olmaktadır. Detaylı bilgi için iletişimde bulunmanızı tavsiye ederiz.