‘Sorumlular neden hala yargı önünde değil’

‘Sorumlular neden hala yargı önünde değil’
19 Eylül 2014 15:45

Polisin attığı gaz fişeği nedeniyle 269 gün komada yaşam savaşı Berkin Elvan soruşturması üç ay savcısız kaldı, vurulalı 461 gün olmasına rağmen iddianame hazırlanmış değil. Ailesi, dün savcılığa başvurarak, sorumluların neden hala yargılanmadığını sordu.

 

 

 

İstanbul Okmeydanı’ndaki Gezi eylemleri sırasında polisin başından gaz fişeğiyle vurduğu ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın vurulmasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen soruşturmada herhangi bir ilerleme yok.

 

 

Elvan ailesi, dün savcılığa başvurarak Berkin’in ölümüne neden olan sorumluların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını istedi. Soruşturmayı yürüten savcı Faruk Bildirici, Antalya’ya atanınca zaten ilerleme kaydedilmeyen dosya üç ay savcısız kaldı.

 

 

Dosyaya geçtiğimiz günlerde yeni atanan Savcı Mehmet Selim Kiraz’a devredildi. Elvan ailesi ve avukatları, savcılığa başvurdu, iddianamenin bir an önce tamamlanarak, Berkin’in ölümüne yol açan sorumluların yargılanmasını talep etti.

 

 

EŞGALLERİ BİLİNİYOR

 

 
Savcılığa sunulan dilekçede şu noktalara dikkat çekildi:

 

 

“25 Haziran 2013’de yaptığımız suç duyurusu ile başlayan soruşturmada yaklaşık bir yıl sonra, 5 Mayıs 2014’de bilirkişi raporu ile suçun failleri tespit edildi. 8 Mayıs 2014’de savcılığınıza sunduğumuz dilekçe ile ayrıtılı değerlendirmeler ve talepler ile öncelikli olarak eşgalleri tespit edilen faillerin, İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’ne sorularak kimliklerinin tespitini istedik. Söz konusu dilekçemizin ardından Savcılıkça herhangi bri işlem yapılmadığı gibi, dosya Savcısı Faruk Bildirici 12 Haziran 2014’teki HSYK kararnamesi ile Antalya Hakimliği’ne atandı. O tarihten bu yana, dosyada hiçbir işlem yapılmadı”

 

 

Dilekçede, taleplerinin ivedilikle yerine getirilerek, soruşturmanın tamamlanması ve şüpheliler hakkında kamu davası açılması gerektiği ifade edilerek, savcılığın derhal Bilirkişi Raporu ve Görev Emirleriyle sabitlenmiş şüpheli eşgallerini Emniyet Müdürlüğü’ne göndererek, açık kimliklerinin dosyaya celbini talep etmesinin zorunluğu kaydedildi.

 

 

Kaynak: Birgün / Elçin Yıldıral