Şort ve bermuda seçeneklerinize DeFacto da eklendi!

Şort ve bermuda seçeneklerinize DeFacto da eklendi!
18 Ağustos 2017 18:24

Şort ve bermudalar yaz mevsiminin vazgeçilmez parçalarından…

 

 

Sıcak havalarda rahat ve kullanışlı olmaları sebebiyle tercih ediliyor. Modadaki gelişmelerin ve köklü tarihiyle çeşitlenen renk ve tasarımlar ile farklı stillerin ihtiyacını karşılayabiliyor. Şort ve bermuda seçeneklerinize DeFacto ürünlerini de ekleyebilirsiniz…

 

Şort ve Bermuda Şortun Tarihi

 

Şort daha kısa olabiliyorken bermuda şort, hemen hemen diz hizasında bir şort tipi diyebiliriz. Bu haliyle özellikle erkekler tarafından günlük hayatta bermuda şortlar daha çok tercih ediliyor.

 

Şort, bermuda şort, yani kısa pantolonların yüz yılı aşkın bir tarihi var.  İngiliz kolonilerinde görevli askerlerin terlemeye karşı geliştirdikleri bir yöntem olarak başlayıp günümüze kadar ulaşmış bir teknolojiden bahsediyoruz. Askerlerin sıcak iklimde biraz rahatlayabilmek için paçalarını kısalttıkları rivayet edilir.

1

Bu şortlar başlarda, ordu ve işçiler dışında günlük hayatta dah çok seyahatlerde kullanıldı, hatta ‘tatil kıyafeti’ olarak değerlendirildi. Ancak zamanla kullanım alanı çeşitlendi, hatta bir dönem takım elbiselerin alt parçası olarak kullanıldığını biliyoruz. Fotoğrafta 1939 yılı Ağustos ayında George C. Marshall’ın bermuda şortunu papyon ile tamamladığını görüyoruz.

 

Bu şekilde kullanımı, bugün de tartışmalı. Çok tarz bulanlar da var, ‘artık abartmayalım’ diyenler de… Ancak kesin olan bir şey var ki bugün bermuda şort hem kadınlar hem de erkekler tarafından günlük hayatın bir parçası olarak çok yaygın tercih ediliyor.

 

2017 Yaz Aylarında Tercih Edilen Şort ve Bermuda Modelleri

 

Bu yaz şortlarda öne çıkan modeller spor tarzda spor ayakkabılarla kombinlenebilen kargo şortlar, penye şortlar, çok cepli bermuda şortlar. Normalde özellikle erkeklerde bermuda dışında daha yaygınken bu sene onlarda da şort boyunun kısaldığını söyleyebiliriz. Koşu ayakkabılarıyla tamamlanan kısa şortların oldukça şık olduğunu da hatırlatmalı.

 

2

Daha farklı bir tarz isteyenler için de krem, deve tabanı, gri tonlarında bermuda şortları sandaletlerle tamamlayarak safari stiline yakınlaşabileceklerini hatırlatabiliriz. Bermuda şortlardaki renk çeşitliliği casual stili tamamlamak için de önemli fırsatlar sunuyor. Daha yumuşak, açık yaz renklerini tamamlayan keten gömleklerle, polo tişörtlerle çok etkileyici bir görüntü sunuyor. Kemer de bermuda şortlarda ve chino şortlarda casual stili tamamlıyor.

 

Her zaman çok tartışmalı olan takım elbisenin tamamlayıcısı olarak bermuda şort stili bu yaz da kendinden söz ettiriyor. Özellikle kır düğünleri ve sahil düğün fotoğraf çekimleri sırasında bu şortlar çok tercih ediliyor.

 

Kullanım alanı çeşitliliği ve renk skalasının genişlemesi daha da uzun yıllar bu rahatlıktan faydalanabileceğimize işaret ediyor. Dolabımızı biraz daha bermuda şort ile beslemekten zarar gelmez. Üstelik bermudalarda Defacto kampanyası varken, cebinizi de düşünen bir alışverişe girişebilirsiniz.