Şoray’a ‘Avrasya Efsanesi’ ödülü verildi

Şoray’a ‘Avrasya Efsanesi’ ödülü verildi
17 Kasım 2016 14:09

AZERBAYCAN’DA Hazar Üniversitesi tarafından düzenlenen Avrasya Akademisi ödül töreni kapsamında, Türkan Şoray’a ” Avrasya Efsanesi” ödülü verildi.

 

 

 

 
Hazar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahmud Memmedguliyev, Azerbaycan halk sanatçısı ve besteci Arif Melikov, milletvekilleri ve kültür sanat camiasının isimleri katıldı.

 

Türkan Şoray, Avrasya Akademisi’nin üyelik diplomasıyla akademinin sadece 30 bilim ve sanat adamıyla sınırlı üye listesindeki ilk ve tek kadın oldu.

 

TÜRKAN ŞORAYA ÖDÜLÜNÜ TÜRKİYENİN BAKÜ BÜYÜKELÇİSİ TAKDİM ETTİ

 

Avrasya Efsanesi ödülünü, Azerbaycan’a yeni atanan Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral takdim etti. Sinemanın Sultanı, ödülünü alırken duygulu anlar yaşadı. “O kadar duygulu anlar yaşattınız ki burada şu an, hangi kelimeyle ifade etsem bilmiyorum. Özüm, kalbim, yüreğim titredi. Bana bunları yaşattığınız için sizlere tüm yüreğimle teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz sıcak ilgiyi hiç unutmayacağım. Ha Türkiye ha burası, o kadar iç içeyiz, can canayız, kan kanayız. Kendimi burada evimde kardeşlerimle, çocuklarımla muhabbet ediyormuş gibi hissediyorum. Kardeş ülkemizde olmaktan grurur duyuyorum. Bu ödülü bana layık görenlere çok minnettarlığımı bildiriyorum” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Ali KAN / BAKÜ, (DHA)