Soner Yalçın, Sözcü’yü bıraktı

Soner Yalçın, Sözcü’yü bıraktı
25 Ağustos 2020 16:18

Soner Yalçın, “27 Ağustos 2019’dan bugüne kadar hiç ara vermeden bu köşeyi yazdım; ve hiç kolay olmadı” diyerek Sözcü Gazetesi’nde köşe yazmayı bıraktığını duyurdu.

 

 

Odatv İmtiyaz Sahibi ve Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, “Bu bir yılda daha neler yaşamadım ki; iktidara yakın gazetelerde-televizyonlarda ismim sık sık gündeme getirildi. Hakkımda yazmadıkları- söylemedikleri yalan-iftira kalmadı. Hiç utanmadılar. Uzatıp canınızı sıkmayayım. Hele bunlarla karşınıza çıkmayı hiç istemezdim. Yolumdan dönmedim, durmaya da hiç niyetim yok; yine buluşacağız” düşüncesini dile getirdi.

Yalçın, “Ben dayanıklıyım. 33 yıllık gazetecilik aşkı yüzünden başıma gelmeyen kalmadı; ölüm tehditleri aldım, işkenceli sorgulardan geçtim, onlarca kez yargılandım, iki yıl hapis de yattım. Yolumdan dönmedim; durmaya da hiç niyetim yok. Hep gerçekleri yazdım. Yazmaya da devam edeceğim… Bazen. Enerji toplamak, okumalar yaparak ufku genişletmek lazım, yeni insanlar tanımak gerek…Yani: Yolculuk yapmak şart yeni keşifler için. Kuşkusuz kaybolmayacağım. Yine buluşacağız” ifadesini kullandı.