Soner Yalçın: Seçimlerde yanınıza bir AKP'li alın ve CHP'ye oy vermesini isteyin

Soner Yalçın: Seçimlerde yanınıza bir AKP'li alın ve CHP'ye oy vermesini isteyin
25 Ocak 2013 00:48

İZMİR’de Karabağlar Belediyesi tarafından Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun anıldığı bir panel düzenlendi. 

Panelde konuşan Gazeteci Yazar Soner Yalçın, “Uğur Mumcu, her zaman gerçeğin ve hakikatin yanındaydı” dedi. Seçimlerle ilgili de konuşan Yalçın, “Seçimlerde yanınıza bir AKP’li alın ve CHP’ye oy vermesini isteyin” diye konuştu.

 
Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 20’nci yılında Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen panel ile anıldı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in moderatörlüğünü yaptığı panele Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, Uğur Dündar  ve Barış Yarkadaş konuşmacı olarak katıldı. Panelde ilk olarak Uğur Mumucu’nun hayatının anlatıldığı kısa bir film gösterimi yapıldı. Panelde konuşan Gazeteci Yazar Soner Yalçın, Uğur Mumcu gibi gazetecilerin her zaman gerçeğin ve hakikatin yanında yer aldığını söyledi.

 

Türkiye’de gerçeklerin yazılmasının çok tehlikeli olduğunu belirten Yalçın, “Gerçekleri yazarsanız bu ülkede işsiz kalırsınız, cezaevine atılırsınız. Ama en acısı bir kuytu köşede katledilirsiniz. Uğur Mumcu için övücü sözler söylemeyeceğim. Ülkemizde ciddi bir kafa karıştırma operasyonu var. Mumcu’yu kimin öldürdüğü yönünde kafalar bulandırılmaya çalışılıyor. Meseleyi sadece iç politikamıza bağlı dengeler ile çözmeye çalışırsak yanlış yaparız. Her zaman sorgulamalı ve sorular sormalıyız. Ne verilirse onun alındığı bir toplum yapısı dayatılmaya çalışılıyor. Bu hayatı sorgusuz sualsiz kabul etmemiz isteniyor. Hepimizin sorgulaması gerekiyor. Toplum sindirmek ve korutulmak isteniyor. Uğur Mumcu’yu katledenler Mustafa Balbay’ı cezaevine tıkandır” dedi.

 

YALÇIN: “SEÇİMLERDE YANINIZA BİR AKP’Lİ ALIN”
 
Panele katılanlara ilkeler edinmeleri gerektiğini söyleyen Yalçın, “Komşunuza, bakkalınıza ve AKP oy verenlere bazı şeyleri anlatmanız gerekiyor. Hangi parti olursa olsun bir parti çatısı altında örgütlenin. Bir binada yangın varsa kıvılcımı bana sıçramaz diye düşünmeyin. Evde televizyona bağırarak çağırarak rahatlamayın. Bir değil iki gazete alın. Bu süreç Türkiye’yi yeniden kurma sürecidir. Seçimlerde yanınıza bir AKP’li alın ve oyunu CHP’ye vermesini isteyin. Bunu bir görev olarak görün. Ben burada size cezaevi edebiyatı yapmıyorum. İçerde de oluruz dışarda da oluruz önemli olan mücadeledir. Ağlamayı bir kenara bırakalım. Türkiye’de neler döndüğünü anlatacağız. Başı açıkmış kapalıymış gibi düşüncüleri bir kenara bırakalım. Hep beraber kol kola girelim. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkeyi daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

 

İktidarların değil bireylerin asıl güç olduğunu söyleyen Gazeteci Yazar Uğur Dündar, bireylerin eğik başlarını kaldırdığı zaman en büyük gücün görüleceğini belirtti. Dündar, “Bana son zamanlarda en çok sorulan soru televizyona ne zaman döneceğim oluyor. Ben buna karışmıyorum. Buna Başbakan Erdoğan karışıyor. O yüzden ben televizyon işlerine karışmıyorum. Bağımsız bir televizyon kurulması önemlidir. Çünkü gün gelir zulm edenler bağımsız bir televizyonda dertlerini anlatmaya ihtiyaç duyarlar” dedi.