Soner Çetin: Çukurova Adana’nın gözbebeği

Soner Çetin: Çukurova Adana’nın gözbebeği
13 Mart 2019 11:21

Yüreğir’deki Mobilyacılar, Keresteciler, Toptancılar ve Traktörcüler sitelerini ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Neden, Seyhan’da, Yüreğir’de seçim çalışmaları yaptığımı soruyorlar. Çünkü insanlar bu ilçelerde çalışıyor ama Çukurova’da yaşıyorlar” dedi. Çetin, bir amacının da Büyükşehir Adayı Zeydan Karalar’a destek olduğunu söyledi.

 

 

 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, insanların diğer ilçelerde çalışıp, yaşamak için Çukurova’yı tercih ettiğini belirtti.

Başkan Çetin, seçim çalışmaları kapsamında Yüreğir ilçesinde bulunan Mobilyacılar, Keresteciler, Toptancılar ve Traktörcüler sitelerini ziyaret ederek, esnafla buluştu, sorunlarını dinledi.

 

 

ÇUKUROVA’DA YAŞAMAK GÜZEL

 

 

Mobilyacılar Sitesi’nde Oda Başkanı Yalçın Avcı ve Site Başkanı Sırrı Geçgel ile Keresteciler Odası Başkanı Ali Cerit’in konuğu olan Başkan Çetin, “Dün de, Seyhan ilçemizdeki Tekstil Vadisi ile Kuyumcular Çarşısı’nı gezdik, esnafımızla bir araya geldik. Bugün de Yüreğir ilçesinde bulunan esnafımızla kucaklaşıyoruz. Bana, neden Seyhan’da, Yüreğir’de seçim çalışması yaptığımı soruyorlar. Buralarda iş yapan insanların, büyük bölümü Çukurova’da oturuyor. İnsanlar, başka ilçelerde çalışıyor ama yaşamak için Çukurova’yı tercih ediyorlar” dedi. Başkan Çetin, bu çalışmalardaki amaçlarından birinin de, Büyükşehir Adayı Zeydan Karalar’a destek olduğunu ifade etti.

Zeydan Karalar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin, uyumlu çalışma açısından önemli olduğuna değinen Başkan Çetin, şunları söyledi:

 

 

ZEYDAN KARALAR’A DESTEK

 

 

“Ben Sayın Zeydan Karalar ile aynı belediyecilik anlayışına sahibim. Göreve geldiğimden bu yana, 5 yıldır Şambayadı bölgesinin imar sorunu çözmek için çaba harcıyorum. En sonunda, bu sorun çözüldü şimdi de 1.5 aydır Büyükşehir’de imzada bekliyor. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri uyumu, bu açıdan bakıldığında büyük önem taşıyor.”

Başkan Çetin, belediyelerin insanın doğumundan ölümüne, her alanda halkın yanında yer almak zorunda olduğunu belirterek, olağan belediyecilik hizmetlerinin yanında, kültür sanat gibi etkinliklere ağırlık vermesi gerektiğini, esnafın ve yatırımcının önünü açacak anlayışta olması gerektiğini vurguladı.

 

 

ESNAF ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

 

 

Şambayadı’nın imara açılması ve Belediyeevleri’ndeki kentsel dönüşüm projesinin, birçok kesim gibi, mobilyacıları da olumlu etkileyeceğini kaydeden Başkan Çetin, “Kentsel dönüşüm projesinde, biraz da Adana milliyetçiliği yapacağız. İstiyoruz ki, projeyi Adanalı müteahhitler üstlensin. Ayrıca, malzemelerin alınacağı esnafın ve çalışacak işçilerin Adanalı olmasını şart koşuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Çetin, esnafın zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Bu zor dönemden çıkacak umudun, her zaman bulunduğunu belirten Soner Çetin, “Büyükşehirde Zeydan Karalar, ilçelerde de bizler belediye başkanı olursak, inşallah Adana’nın eski günlerine dönmesi için iyi bir başlangıç yapacağız. O güzel günleri hep beraber yaşayacağız” dedi.

 

Mobilyacılar Sitesi’ndeki toplantının ardından site esnafını ziyaret eden Başkan Çetin, daha sonra Keresteciler ve Toptancılar Sitesi esnafı ile de sohbet etti. Son olarak, Traktörcüler Sitesine konuk olan Başkan Çetin, Oda Başkanı Hacı Selçuk Zahiroğulları ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Başkan Çetin’in site ziyaretlerine İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Akça da katıldı.

 

SITEZIYARETLERI (1) SITEZIYARETLERI (2) SITEZIYARETLERI (3) SITEZIYARETLERI (4) SITEZIYARETLERI (5) SITEZIYARETLERI (6) SITEZIYARETLERI (7) SITEZIYARETLERI (8) SITEZIYARETLERI (9)