Son yapılan baskınla 400 bin genç ve aile kurtuldu!

Son yapılan baskınla 400 bin genç ve aile kurtuldu!
24 Ekim 2014 22:33

Fatih’te bir eve düzenlenen baskında, sentetik uyuşturucu hammaddesi olan 4 kilogram ‘abfubinica’ ele geçti.

 

Yetkililer, 1 kilo ‘abfubinica’dan 100 kilogram sentetik uyuşturucu elde edildiğini belirterek, 400 kilogram sentitik uyuşturucunun piyasaya sürülmesinin önüne geçildiğini açıkladı. Böylece genellikle gençleri hedef alan ve gram halinde satılan bu miktardaki zehirin yakalanmasıyla 400 bin kişi ve ailesi de kurtulmuş oldu.

 

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bir evde sentetik uyuşturucu yapımında kullanılan hammadde tutulduğu yönünde bilgi aldı. Ekipler, sabah saatlerinde eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramada 4 kilogram abfubinica ele geçti. Evde, hassas terazi, bir miktar esrar ve ekstazy hap da bulundu. 2 kişi gözaltına alındı.

 

Emniyet yetkilileri, 1 kilogram abfubinicadan 100 kilogram sentetik uyuşturucu yapıldığını belirterek, hammaddenin Çin’den getirildiğini tespit etti. Böylece gram halinde satılan ve kullanılan sentetik uyuşturucunun piyasaya sürülerek 400 bin gencin ve ailenin hayatını karartmasına engel olundu.

 

TIR’A BASKIN

 

Narkotik ekipleri, Mardin Kızıltepe’den saman yüklü bir TIR’da yüklü miktarda esrar getirileceği ihbarını aldı. TIR, Esenyurt’ta durduruldu. TIR’da narkotik dedektör köpeklerinin de katıldığı aramada 64 paket halinde 380 kilo 880 gram esrar ele geçti. TIR şoförü A.Z gözaltına alındı. A.Z tutuklandı.

 

 Kaynak: Çetin AYDIN/Hürriyet