Son soykırım atağının ardında hükümetin İslamcılığı var

Son soykırım atağının ardında hükümetin İslamcılığı var
17 Nisan 2015 17:30

Vatikan gerçi biraz geri adım attı ve Putin de bu konuda kutuplaştırıcı davranmadı ancak…

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

Son birkaç haftadır soykırım diye Türkiye’nin üzerine daha yoğun bir biçimde gelinmesinin bir sebebi de, AKP Hükümetinin dünyada İslamcı olarak algılanıyor ve dolayısıyla İslamcılığın bir nevi anti tezi olan Hristiyanlık duygusunun motive ediliyor olması.

 

 

Oysa biz Türkiye olarak laik siyasi çizgimizde kalsaydık ve din siyasete böylesine bulaştırılmasaydı Tayyip E. ve hükümetleri tarafından, bugün Vatikan Ermeni konusunda bu kadar motive olmayabilirdi.

 

 

Yine mesela, Paris Charlie Hebdo saldırısı batı dünyasını çok çok etkiledi ve bizdeki Hükümet laik bir siyaset değil de, dini bir siyaset yürütüyor olduğu için Türkiye uluslararası planda gelişen anti siyasal İslamcılıktan fena halde etkilenir hale geldi.

 

 

Bu kapsamda da işte, Hristiyan dünyasının bir parçası olan Ermeniler soykırım hikayelerinde batıdan daha çok noktasal destek almaya başladılar.

 

 

Tabii, AP’nin deklarasyonu siyasi bağlayıcılık taşımıyor ve hikaye ve de AB Konseyi (tüm AB ülkelerinin başbakanlarından oluşan konsey ve AB’nin en üst siyasal gremiumu) bu saçma sapan soykırım hikayesine girmezler zira 20. yüzyıl birçok benzer olay ile doludur ve bu olaylar en başta Avrupa’da olmuştur dolayısıyla Avrupa siyasi olarak bu işlere işin ucu kendine de dokunacağı için yanaşmaz.

 

 

Kaldı ki, bu tarz bir soykırım hikayesi işi şuraya vardırır ki, tüm savaşlar soykırım olmuş olur ve tarih ve siyaset bu işin içinden hiçbir yerde çıkamaz.

 

 

Bir de şuna değinmeliyim…

 

 

Ermenistan ve diaspora ve bazı Türkiye düşmanlarının soykırım dayatmasının ardında sadece bir olayın tarifini istemeleri değil, bu tarifi kabul etiririrlerse hukuksal olarak, ardından milyarlarca dolarlık tazminatlar ve de en önemlisi Ağrı vs. gibi illeri Türkiye’den almak niyeti yatıyor.

 

 

Bu tabii bir hayal ama Türkiye’de hiçbir siyasi partinin, buna CHP de dahil, soykırım tezlerini anımsatan, örneğin CHP’nin dün kullanmış olduğu, “büyük felaket” gibi ifadelere girmemesi gerekiyor.

 

 

Buna girerlerse zamanla kitle partisi dahi olamaz hale gelirler Türkiye’de.

 

 

Ayrıca da, “büyük felaket” ABD’de soykırımı ikame eden bir kavram, CHP bu kavramı neden kullanıyor Allahaşkına?

 

 

Bir başka husus olarak; BDP’ye yöneltilmesi gereken bir soru var…

 

 

Siz Türkiye düşmanı olan Ermeni cephesinden ve hatta Asala gibi yapılarla yakın ilişkiler sürdürüyor musunuz, geçmişte sürdürdüklerinizden geri adım attınız mı? Bu konudaki net tavrınız nedir? Ermeni soykırım tezcilerinin Türkiye’den toprak talebi hakkında görüşünüz nedir?

 

 

Bu kadar net….

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor