Son KHK’da neler olacak?

Son KHK’da neler olacak?
7 Temmuz 2018 14:29

AKP Bursa Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, çıkacak OHAL KHK’si hakkında bilgi verdi. Ala, çıkacak KHK’nin son OHAL KHK’si olmayabileceğini ve devamının gelebileceğini de söyledi.

 

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Son OHAL KHK ‘sı bugün çıkacak. Bu gece yayımlanacak KHK ile ihraçlar olacak” açıklaması ile gözler yayımlanacak KHK için Resmi Gazete’ye çevrildi. Ancak söz konusu KHK ‘nin Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanmaması merakları daha da artırdı.

 

AKP Bursa Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala , CNN Türk’te katıldığı canlı yayında son KHK ‘nin içeriği hakkında konuştu.

 

” OHAL KARARNAMELERİ DEVAM EDEBİLİR”

 

OHAL KHK ‘lerinin devam edebileceğini belirten Efkan Ala şöyle konuştu:

“Hükümetin meselesi. Biz de çok detaylı bilgi sahibi değiliz. Ama şimdiye kadar yayımlanan OHAL kararnamelerinin biraz daha kapsamlısı olacak. Çünkü uzun süredir çalışılıyor. Artık son olur mu olmaz mı… İki türlü KHK var. Birincisi Meclis’ten yetki alarak yaptığımız KHK ‘ler, bri de OHAL çerçevesinde çıkan kararnameler. Onlar devam edebilir. Sistemin reformu için çıkan KHK ‘lerin süresi var. Onlar cumhurbaşkanımızın yemininden önce bitmiş olması gerekiyor. OHAL kararnameleri devam edebilir. Kapsamlı bir kararname olacağını biliyoruz. İşe dönüşler ve ihraçlar olacak. Ben şimdi rakam vermeyeyim ama çok satıda kişi açıktaydı, onlara ilişkin kararlar olacağını biliyorum.”

 

YILDIRIM: BİRAZ UZADI

 

Başbakan Binali yıldırım , AKP grubundan çıkarken basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisinin Meclis başkanı adayı olarak gösterilip gösterilmediğine ilişkin Yıldırım, “Benim görevim Cumhurbaşkanımız yemin ettiği anda bitiyor. Sonrası yok, bitiyor. Onu nereden bileyim” ifadelerini kullandı.

Yeni KHK ‘nın bugün çıkıp çıkmayacağı sorusuna Yıldırım, “Çalışmalar devam ediyor, biraz uzadı” cevabını verdi.