Sol kanat ısrarlı ama İstanbul’da ön seçim yok!

Sol kanat ısrarlı ama İstanbul’da ön seçim yok!
14 Ekim 2018 12:02

CHP’de yerel seçimlere ilişkin son dönemece girilirken, tüm gözlerin çevrildiği İstanbul’da aday belirleme ve adayın açıklanmasının ardından yapılacak çalışmalar netlik kazandı. Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, İstanbul’da adayın ön seçimsiz belirleneceği kesinlik kazandı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun basına kapalı olarak 39 ilçe başkanıyla yaptığı toplantıda,  ilçe başkanları görüşlerini tek tek anlattı. İlçe başkanları küskün seçmenin sandığa çekilmesi için önseçim yapılması gerektiğini vurgularken, İBB ve İlçe belediye başkan adaylarının en kısa sürede açıklanmasını da istedi, ön seçim isteyen ilçe başkanları, örgüte emek veren kişilerin de sürecin dışında bırakılmamasını isterken, Kılıçdaroğlu, adayların belirlenmesinde ilçenin seçmen yapısına göre kamuoyu araştırması, eğilim yoklaması ve atama yönteminin uygulanacağını vurguladı.
Adaylar gruplar halinde açıklanacak
Kılıçdaroğlu’nun bu tavrını İstanbul’da ön seçim yapılmayacak ve aday atanacak diye değerlendiren bazı ilçe başkanlarının itirazları ise çoğunluktan destek görmedi. Bazı ilçelerde üye profili ile seçmenin demografik yapısının uyuşmadığına dikkat çeken, “Aktif ve pasif üyelik ayrımı yapılmadı. Adayların belirlenmesini üyeye bırakmak sağlıklı değil. Hemşericilik üye yapısı ile seçilen adayla, seçmenin demografik yapısı uymayan yerler var. Bu durum seçmene hitap etmiyor” dediği öğrenilen Kılıçdaroğlu, adayların gruplar halinde açıklanacağını, kazanılmasına kesin gözüyle bakılan ilçelerin ise geç açıklanacağını kaydetti.

 

Küskün seçmenler ve ittifak konusunda da ilçe başkanlarına bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, “İlçelerde tabanda ittifak yapılacak. Bölgenizdeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile görüşün. Tek bir parti ile değil, ilçeler bazında ittifakı ele alın” talimatı verdi.
Sol kanat ön seçimde ısrarlı
Kılıçdaroğlu’nun toplantıdan ayrılmasının ardından değerlendirme yapan ve CHP içinde Sol Kanat olarak tanımlanan bazı partililerin öncülüğünde, ön seçim isteyen bir imza kampanyası başlatıldı. Aralarında, Eyüp Sultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak, eski milletvekilleri Dursun Çiçek, Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen öğüt, Ercan Karakaş, il yöneticileri Kemal Gülhan ve Zeynep Reyhan Koç’un da bulunduğu “ön seçim yapılsın” dilekçesi il Başkanlığı’na verildi

 

 

232fc8238877e1c21