Söke’deki protestoda gözyaşı aktı

Söke’deki protestoda gözyaşı aktı
13 Ekim 2015 16:22

Aydın’ın Söke İlçesi’nde bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi tarafından, Ankara’daki terör saldırısını protesto etmek için oturma eylemi düzenlendi. Eyleme katılan kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

 

 

Söke’de DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’nin organize ettiği oturma eylemi Cumhuriyet Meydanı’nda saat 12.00’de yapıldı. Eyleme CHP İlçe Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Kültür Derneği ve Eğitim-Sen temsilcileri de destek verdi. Ankara Tren Garı önündeki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için önce 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından söz alan sendika temsilcileri, “İnadına barış, hemen şimdi barış, yılmayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Tek isteğimiz barıştır” diye slogan attı. Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunurken, eyleme katılanlar “Yaşıyor” diye bağırdı. Kadınların gözyaşlarını tutamayarak ağladığı meydanda, ölenlerin fotoğraflarının üzerine kırmızı karanfil konuldu.

 

Yarım saat süren oturma eyleminin ardından küçük çocuklar, ölenlerin fotoğraflarının önünde barış elçisi olarak objektiflere poz verdi.

 

 

Kaynak: Burhan CEYHAN/SÖKE (Aydın), (DHA)