Söke’de hortum dehşeti

Söke’de hortum dehşeti
20 Kasım 2014 16:36

Aydın’ın Söke İlçesi’nde, sağnak yağmur heyelana, hortum ise, onlarca zeytin ağaçların kökünden söküp, bir evin tavanın uçmasına neden oldu.

 

Söke ve çevresinde bugün saat 04.30 sıralarında gökgürültülü sağanak yağmur etkili olurken, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Tuzburgazı Mahallesi’nde hortum dehşeti görüldü. Söke-Aydın-İzmir Karayolu üzerinde bulunan Sazlı Mahallesi’nde sağanak yağmurun neden olduğu sel sularının zemini yumuşatması nedeniyle toprak kayması yaşandı. Dağ yamacındaki kaya ve taşlar yola indi. Bölge trafik ve jandarma ekipleri yolda gerekli emniyet önlemlerini alırken, Karayolları ve belediye ekiplerinin çalışması sonucu yol tekrar trafiğe açıldı.

 

EVİN ÇATISINI UÇURDU, ZEYTİN AĞAÇLARINI KÖKÜNDEN SÖKTÜ

 

Saat 06.00 sıralarında Ege Denizi üzerinden gelen hortum Tuzburgazı Mahallesi girişinde bulunan bahçe ve evlerde zarara yol açtı. İsmail Tabanlı’nın sahibi olduğu 2 katlı binanın çatısı uçarken, Mümin Değirmenci ve Mehmet Erul’a ait bahçelerdeki toplam 76 zeytin ağacı da kökünden söküldü. Uçan çatı arkadaki bahça bir binanın bahçesine düşerken, kiremitler etrafa saçıldı. Gürültü ile uyandıklarını söyleyen İsmail Tabanlı, şöyle dedi:

 

“Torunlarımızı korumaya çalıştık. Odanın kapısını açtığımızda salonun çatısının olmadığını görünce hepimiz şok yaşadık. Günün ağarması ile evimizin çevresindeki komşularımızın zeytin ağaçlarının yerinden söküldüğünü gördük.Bu yaşıma kadar böyle bir olay yaşamadım,. Tek tesellimiz daha büyük bir felaketin olması. Buna da şükür.”