Sokak hayvanlarına işkence edene 4,5 yıl hapis getiriliyor

Sokak hayvanlarına işkence edene 4,5 yıl hapis getiriliyor
10 Ocak 2018 12:18

Adalet Bakanlığı’nın hayvanlara yönelik işkenceyi önlemek amacıyla hazırladığı kanun tasarısının ayrıntıları belli oldu. Tasarıya göre, sahipli ya da sahipsiz hayvanlara işkence yapan ve öldürenlere 4,5 yıl, nesli yok olma tehlikesi altındaki hayvanları öldürenlere 7 yıla kadar hapis cezası verilecek.

 

 

 

Milliyet’in haberine göre, Adalet Bakanlığı’nca, son dönemde hayvanlara yapılan işkenceyi önlemek amacıyla hazırlanan kanun tasarısı taslağının ayrıntıları belli oldu. Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelindeki adalet komisyonu başkanlıklarına görüşe gönderilen taslağa göre yapılan değişiklikler şöyle:

 

 

– Sahipli veya sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da haklı bir neden olmaksızın öldüren 4 aydan 3 yıla kadar hapis. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında artırılarak 6 aydan 4.5 yıla çıkacak.

– Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren 3 yıldan 7 yıla kadar hapis. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında artırılarak 4.5 yıldan 10.5 yıla kadar hapis olacak.

– Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 2 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

 

 

SAVCILIĞA BAŞVURU DA DEĞİŞTİ

 

 

Öte yandan sahipli hayvana karşı işlenen suçlarla ilgili, hayvanın sahibi, sahipsiz hayvanlara işlenen suçlarla ilgili ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Cumhuriyet başsavcılığına yazılı başvuru yapacak. Bakanlık bu görevi bölge müdürlükleri ile il ve ilçelerdeki taşra teşkilatları aracılığıyla yerine getirecek.