Sokak, CHP’deki kadroların ve politikaların değişimini bekliyor!

Sokak, CHP’deki kadroların ve politikaların değişimini bekliyor!
7 Temmuz 2018 15:08

Sıkıldım artık CHP’de ki sığ tartışmalardan! Gerçekten iş şirazesinden çıktı. Dün Fatih Ağabey (Altaylı) da değinmiş bu konuya. Çok da güzel anlatmış. Bir de ben anlatayım istedim.

 

 

Sevilay Yılman / Habertürk

 

 

Biliyorsunuz… Ben de epeydir CHP üzerine filan yazıyorum, konuşuyorum ve ısrarla tabanda, tribünde, sokakta değişim isteği olduğunu ve buna karşılık verilmesi gerektiğini söylüyorum. Bundan hareketle de beni de Muharrem İnceci filan sanıyor insanlar. Sanıyorlar ki bu yazdıklarımın arka planında İnce’nin genel başkanlığa gelebilmesi adına bir çaba var.
Çok açık yazıyorum; “Benim böyle bir çabam yok, olamaz da! Çünkü Muharrem İnce de nazarımda Kılıçdaroğlu gibi sadece siyasi bir figürdür. Dostum değil, ahbabım değil, akrabam değil, gazetecilik dışı hiçbir alışverişim yok. Ve dolayısıyla onun CHP’nin başına gelmesi ya da gelmemesi beni kişisel olarak hiç ilgilendirmez.
Benim sürekli CHP ile ilgili yazmam ve yorum yapmamın tek nedeni doğruyu gören bir gazeteci olarak sokağın duygu ve düşüncelerine tercüman olma gayretinden. Yoksa umurumda değil Muharrem İnce!

Yanlışsam lütfen bana yazın ve yanlışsın deyin ama ben diyorum ki;

 

“Sokak, CHP de ki kadroların ve politikaların değişimini bekliyor.

 

Bu değişim Muharrem İnce ile olur veya başkası ile bilemem ama bu değişim şart ve kim gelir bilemem ama CHP derhal olağanüstü bir kurultaya gitmeli ve mevcut kadrolar derhal görev alanlarını terk etmeli!”

Bu ısrarlı değişim talebine niye direniyor Sayın Kılıçdaroğlu ve etrafını saran KAST’çılar daha önceleri yazdığım için tekrara düşmemek adına yazmayacağım.

Ancak açık söyleyeyim bu direnişleri gerçekten hem tuhaf, hem de çok zavallıca!

 

Neden böyle diyorum?

 

Çünkü düşünün… Elindeki birkaç büyükşehirden biri olan İzmir’in partili belediye başkanı bile çıkıp açık açık; “Değişim kaçınılmazdır!” diyor. Partinin yaşayan tüm eski genel başkanları aynı şeyi söylüyor. Partide ağırlıkları olduğu bilinen 51 eski milletvekili “Değişim kaçınılmaz” diyerek ortak bildiri yayımlıyor.

Kurultay delegeleri, partili sıradan üyeler, sokaktaki seçmen Sayın Kılıçdaroğlu’na alenen; “Git artık!” diyerek açıkça mesaj veriyor.

Ama nedense Sayın Kılıçdaroğlu ve onun dört bir yanını saran KAST (Kemal Ağabeyi Sevenler Takımı) bu tür çağrılar yokmuş, kimse değişim filan istemiyormuş gibi bir garip havalara girip resmen üç maymunu oynuyor.

 

http://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/2048794-erdoganin-kabinesindeki-muhtemel-ceolar-kim-olabilir