Sokağa çıkma yasakları devam edecek mi?

Sokağa çıkma yasakları devam edecek mi?
20 Mayıs 2020 19:02

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden edinilecek bir kod ile şehirler arası yolculuk yapılabileceğini belirtti. YKS ve LGS gibi sınavlarda öğrencilerin sınavın yapılacağı sınıflara maske ile gireceği ifade edildi. Bakan Koca, memleketine gitmek isteyen 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların Kaymakamlıklardan 1 ay geriye dönmemek şartıyla izin alabileceğini açıkladı. Bakan Koca ayrıca, haziran ayında sokağa çıkma yasaklarının devamıyla ilgili “Sokağa çıkma kısıtlamaları anlamında kronik ve de büyüklerimizle ilgili kısmen olabilir” dedi.

 

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI DEVAM EDECEK Mİ?

 

 

Bakan Koca, sokağa çıkma yasaklarının Haziran ayında da devam edip etmeyeceğiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Bilim Kurulumuz tarafından değerlendiriliyor. Daha da gevşetilmiş olacak. Yeni dönemde özellikle üzerinde durduğumuz riskli gördüğümüz hasta, yaşlı, kronik hasta grubumuzu daha kontrol etmek istiyoruz.

Onları ve büyüklerimizi bu anlamda biraz güvene almak istiyoruz. O nedenle o yaş grubuna ve kronik hasta grubuna biraz daha kısıtlamalar devam edebilir. Bu Bilim Kurulunun önerisi, Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmiş olacak. Sokağa çıkma anlamında kronik hastalarımız ve büyüklerimizle ilgili kısmen olabilir.