Soğuk pres yağlar

Soğuk pres yağlar
7 Haziran 2019 16:36

Ağzının tadını bilenler de, sağlıklı yaşamayı bünyeye eziyet etmekle karıştırmayanlar da sofralarında doğal bitkisel yağlarını eksik etmemektedir. Bitkilerin çekirdeklerinden, tohumlarından, çiçeklerinden, yapraklarından veya meyvelerinden edinilen yağlar hem lezzetlidir, hem de sağlıklı bir yaşam sürmek için ideal seçeneklerdir.

 

 

 

Zeytinyağından ceviz yağına, ayçiçeği yağından keten tohumu yağına kadar envai çeşit bitkiden edinilmiş yağ bulunmaktadır. Bu yağların bazısı özel sağlık gereksinimleri için takviye edici veya rahatsızlık önleyici olarak kullanılırken, kimisi de sağlıklı bir yan ürün olarak salatalarda ve yemeklerde tercih edilmektedir. Hindistan cevizi yağı ile çörek otu yağı da en çok bilinen ve tercih edilen örneklerin arasında yer almaktadır…

Hindistan cevizi yağı, hem mutfakta başvurulan, hem de sağlık için tercih edilen ürünlerden birisidir. Ülkemizde yeni yeni tanınan bu yağ, kilo vermek isteyenlerin veya mevcut kilosunu korumanın yollarını arayanların mutfaklarında eksik etmemesi gereken bir üründür. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi dışında, suyla karıştırılıp gargara yapıldığında ferahlatıcı bir etkiye de sahiptir. Hatta doğal birçok diş macununun içeriğinde bile bulunmaktadır. Cildi koruduğu gibi sindirim ve boşaltım sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına da katkı sağlamaktadır. Gıda olarak tüketiminde ise yaratıcılık tümüyle kullanan kişinin marifetine kalmış; ancak patlamış mısır, balık, kek ve benzeri unlu mamul yaparken Hindistan cevizi yağını denemenizi öneririz.

Çörek otu yağı ise en az sarımsak kadar güçlü bir destek ürünüdür. Sabahları bir çay kaşığı kadar çörek otu yağı yutmak (belki bal veya suyla seyrelterek), hem tok tutacaktır, hem de vücudun ihtiyaç duyduğu bazı vitamin ve minerallerin önemli bir kısmını almanızı sağlayacaktır. A, B1, B2, B6, C ve H vitaminleri dışında çinko ve magnezyum barındıran çörek otunun yağı, günlük ihtiyacınızın önemli bir kısmını karşılamaktadır. Ayrıca canlandıran ve zinde tutan bir özelliği de bulunmaktadır. Özellikle yoğun iş temposunda bitkin düşenlerin ve gün içinde yorgun hissedenlerin özellikle değerlendirebileceği bu yağ, özellikle TAZEMİZ gibi firmalarca soğuk pres olarak piyasaya sunulmaktadır. Bu tip ürünler, endüstriyel olanlara göre çok daha sağlıklıdır.