Soğuk lipoliz yöntemi ile fazlalıklarınızdan kurtulun

Soğuk lipoliz yöntemi ile fazlalıklarınızdan kurtulun
3 Eylül 2019 16:46

Son günlerde en tehlikeli hastalıklardan biri obezite oldu. İnsanlar hareketsiz yaşam tarzı, hazır besinler ve sağlıklı beslenme ile hızlı bir şekilde kilo alıyor. Fazla kilolardan kurtulmak da bir o kadar zorlaşıyor. Diyet yapmak, sağlıklı beslenmek ve spor yapmak tamamen yaşam tarzını değiştirmeyi gerekli kılıyor. Obezite kadar büyük bir problem olmasa da kilo veren insanlar bir süre sonra ne yaparsa yapsın gitmeyen fazlalıklarını kafaya takıyor. Göbek, sırt, basen gibi bölgeler ne kadar spor yapılırsa yapılsın yağ fazlalıklarıyla dolu olabiliyor. İşte tam da bu noktada estetik yöntemler devreye giriyor.

 

 

Bölgesel yağlardan kurtulma yöntemi olan liposuction, bir estetik ameliyattır. Ancak bu yağlardan kurtulmak isteyen pek çok kişi estetik ameliyat olmaya cesaret edemez. Ameliyat gibi ağır bir yükün altına girmek istemeyenler için teknolojinin gelişmesiyle birlikte soğuk lipoliz uygulaması imdada koşuyor.

 

Soğuk lipoliz ile bölgesel yağlar nasıl gider?

 

Vücudun farklı bölgelerinde yer alan ve kötü bir görünüme sebep olan fazlalıkları kalıcı olarak azaltan bir uygulama olan soğuk lipoliz yağ dokularını soğutma yöntemidir. Diğer dokulara zarar vermeyen ve sorunlu bölgedeki yağ dokularını soğutarak azaltmaya yarayan bu yöntem son zamanlarda en başarılı incelme yöntemlerinden biri. İncelmesini istediğiniz bölgedeki yağ hücreleri soğutularak bu hücrelerin ölmesi sağlanıyor. Bu da kalıcı olarak yağ hücrelerinin azalmasına neden oluyor. Ölen yağ hücreleri bir süre sonra vücuttan atılıyor.

soguk-lipoliz
Soğuk lipoliz hangi bölgelere uygulanabilir?
Ne kadar diyet ve spor yapılırsa yapılsın yok olmayan yağlı bölgeler vardır. Bunlar göbek, bel bölgesi, alt ve üst karın, baldırlar, basenler ve kollardır.

 
Soğuk lipoliz uygulamasının yan etkisi nelerdir?
Cerrahi bir yöntem olmadığından ciddi bir yan etkisi ya da uygulaması sonrası ciddi bir sorun yaşanmaz. Uygulamanın yapıldığı bölge hafif bir şekilde kızarabilir. Ancak aynı gün içinde kızarıklık yavaşça yok olur. Cilt ve deri tipine göre bazı kişilerde morluk oluşabilir. Ancak bu morluklar da 2-3 gün içinde tamamen kaybolur. Soğutma işlemi yapıldığı için uygulama yapılan kısımda uyuşukluk ve hassasiyet hissi oluşabilir. Bu tür yan etkiler kısa sürede kaybolur.

 

 

Kaynak: Dr. Saliha Sönmezateş