Soğuk Lipoliz Nedir, Ne İşe Yarar?

Soğuk Lipoliz Nedir, Ne İşe Yarar?
25 Ekim 2019 15:43

Alt karın, sırt, basen, bacak gibi çeşitli bölgelerde oluşan yağ birikimleri; oldukça can sıkıcıdır. Fakat soğuk lipoliz ile kısa sürede tüm bu bölgelerde en iyi şekilde sonuçlar elde edilebilmektedir. CoolClinic tarafından uygulanan soğuk lipoliz ile ilgili soğuk lipoliz nedir gibi soğuk lipoliz ile ilgili sık sorulan soruların yanıtları haberin detayında…

 

 

%20 ila %40 oranında kalıcı olarak yağların azalmasını sağlayan soğuk lipoliz tedavisi; vücudun her yerine uygulanabilmektedir.

Soğuk Lipoliz Nedir?

Yağ hücrelerini dondurmak sureti ile işlevsiz hale getiren soğuk lipoliz; bölgesel zayıflama için ideal bir yöntemdir. Aşırı derecede soğuğa maruz kalan yağ hücreleri; “soğuk kaynaklı panikülit” olarak bilinen hücre ölümüne girerler ki bu aynı zamanda apopitoz olarak bilinir.  Egzersize, diyet yöntemlere ve olağan diyetlere karşın hiçbir şekilde bölgesel incelme elde edemeyenler; dirençli yağ depolarını yok etmek için soğuk lipolize başvurmaktadırlar.

Erkek kadın fark etmeksizin herkese uygulanabilen soğuk lipoliz; yoğun tempolu iş ve özel yaşamından ödün vermek istemeyen kişiler tarafından oldukça rağbet görmektedir. Ağrısız, acısız ve zahmetsiz bir işlem olan soğuk lipoliz işleminde seanslar da yine ihtiyaca göre planlanmaktadır. Yoğun ve kalıcı lokal yağ depolanmalarını azaltmak sureti ile çalışan soğuk lipoliz; belirli derecedeki soğuğa aynı tepkiyi vererek kristalize olurlar. Böylece uygulama yapılmış bölgelerdeki tüm yağ hücreleri apopitoza uğrar ve düzenli bir incelme elde edilir ki bu sayede çökme de gözlemlenmez.

Soğuk Lipoliz Cihazı Nasıl Çalışır?

Düşük ışıkta çalışan soğuk lipoliz cihazı; vakum masajını kullanır. Yağ hücrelerini özel el aparatı ile emilmesini hedefleyen cihaz sayesinde doku ilk olarak 45 dereceye kadar ısıtılır ve -10 derecelere kadar soğutulur. 1 saat kadar bekledikten sonra yağ hücreleri geri dönüşümsüz bir şekilde kaybedilir.

SOĞUK LIPOLIZ ILE ILGILI SIK SORULAN SORULAR

  1. Soğuk lipolizin vücuda bir zararı var mı?

Soğuk lipoliz yaptırmak isteyenler mutlaka soğuk lipolizin vücuda herhangi bir zararı olup olmadığını oldukça merak ediyorlar. FDA onaylı bir sistem olan soğuk lipoliz teknolojisi uygulaması sonrası iyileşme süreci yok denecek kadar azdır ve hastalar “minimal ağrı” hissettiklerini dile getirseler de bu etki kısa sürelidir. Hiçbir şekilde vücuda ve organlara da zararı yoktur.

  1. Soğuk lipoliz ağrılı / acılı mıdır?

Soğuk lipoliz ağrılı ve acılı mıdır sorusuna kesin yanıt “HAYIR” olarak verilebilir. Soğutma teknolojisi sayesinde vücutta ya da uygulama bölgesinde asla dayanılmayacak derecede ağrı hissedilmez.

 

  1. Soğuk lipolizin yan etkisi var mıdır?

Hafif kızarıklık, morarma ve ağrı/ kramp gibi durumlar; soğuk lipoliz sonrası kısa süreli de olsa görülebilmektedir. Ancak, herkeste görülecek diye bir kaide yoktur. Cildi hassas olan veya ağrı eşiği düşük olan kişilerde minimum da olsa soğuk lipolizin yan etkilerinden birkaçı hissedilebilir.

  1. Soğuk lipolizin etkilerini ne kadar süre sonra görmeye başlarsınız?

Soğuk lipolizin sonuçlarını tedaviden 2 hafta sonra alabilmek mümkündür. Fakat, en belirgin soncular ise iki ay içerisinde belli olur. Ölü yağ hücrelerinin vücuttan atılması 4-6 ay daha devam eder ki bu ekstra zayıflama demektir.

  1. Soğuk lipoliz tedavisi kalıcı mıdır? Tekrar aynı problemi yaşar mısınız?

Soğuk lipoliz seansları bittikten sonra elde edilen sonuçlar; kesinlikle kalıcıdır. Eğer ki aynı beslenme düzeni ile giderseniz kilo almanız normaldir ki yağlar haliyle de geri gelecektir.

Siz de bölgesel yağlanmalarınızdan kurtulmak istiyorsanız hemen CoolClinic’e başvurabilir kısa sürede fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.