Soğandaki şifalı armağanlar!

Soğandaki şifalı armağanlar!
7 Aralık 2015 20:44

Değerli okuyucular! Bu sohbetimizde soğandaki şifalı armağanları sizlerle paylaşacağız.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

Soğanın tabiatı: Dördüncü derece sıcak, üçüncü derece yaştır. Soğan, insan tabiatına göre şifa suresi değiştiğini unutmamalıyız

 

 

Soğan bir enerji kaynağı olduğunu unutmamalıyız. İnsan hayatı için gerekli olan enerji soğanın ihtiva ettiği vitaminler; modern tıp tarafından da onaylanmıştır. Vücudumuzun ihtiyacı olan A, B, C vitaminleri bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Ayrıca Fosfor, iyod ve kükürt de ihtiva ediyor.

 

 

REÇETELER

 
1- Malzeme: Yumurta büyüklüğünde üç adet soğan, 4 Su bardağı su. Hazırlanışı: Üç adet soğanı halka şeklinde doğrayıp, kaynamakta olan 4 su bardağı suya koyun 15-20 dakika hafif ateşte kaynatın. Süzüp soğuduktan sonra cam kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin. Kullanılışı: Hazırlanan 4 bardak soğan suyunu eşit miktarda 5’e bölerek yatmadan bir saat önce için. Şifası: Haşlanmış soğanların etli kısmı da, bağırsakların gevşemesinde çok etkilidir. Hazırladığınız soğan suyu zayıflama için etkilidir.

 
NOT: 5 Günlük seanstan sonra 10 gün ara verip tekrar devam edebilirsiniz.

 
2- Malzeme: Yumurta büyüklüğünde iki adet soğan, folyo, yağlı kağıt ve kor ateş. Hazırlanışı: Soğanları önce yağlı kağıda sonra da aliminyum folyoya sarıp kor ateşinde yanmayacak şekilde pişirin. Kullanılışı: Sabah ve akşamları aç karnına yenir. Şifası: Kış sezonu münasebetiyle balgamı çıkarır ve nefes alıp vermeyi düzenler.

 
3- Malzeme: 2 Adet kuru incir, Bir adet yumurta büyüklüğünde soğan. Hazırlanışı: İncir ile soğanları dövüp püre haline getirin çıban ve kan kabarmalarını yumuşatıp temizler.

 
4- Malzeme: Soğan. Hazırlanışı: Soğan usaresini (Özü) buruna çekmek, başı balgam ve sümükten temizler.

 
5- Malzeme: Bal, Soğan. hazırlanışı: Soğan sıkılıp suyuna kaliteli süzme bal ilave edip göze çekilirse; gözünde zayıflık olanlar için çok faydalıdır.

 
6- Daima seyahat edenlerin hava değişimi münasebetiyle gittikleri bölgelere uyum sağlayabilmeleri için, yumurta büyüklüğünde bir soğanı mevsim salatasına doğrayarak yediklerinde hava değişiminden kaynaklanan rahatsızlıkları önleyecektir.

 
7- Malzeme: Soğan usaresini (Öz suyu). Kafaya sürüldüğünde; saç dökülmesini önler. Saç dökülen bölgeler soğan ile kuvvetli ovulursa kıllar çabuk biter.

 
8- Malzeme: Malzeme: Soğan usaresi (Öz suyu). Kullanılışı: Kulak etrafına vurmak; ağrısını giderip işitmeyi kuvvetlendirip gürültüsünü sakinleştirir.

 
9- Malzeme: Soğan suyu. Kullanılışı: Grip ve nezle için, günde 3 kere burun deliklerine 5-6′ şar damla damlatılır.

 
10- Malzeme: Bal, bir yemek kaşığı soğan suyu. Kullanılışı: Sabah ve akşam aç karnına soğan suyunu bir yemek kaşığı bal ile karıştırıp yemeye devam edilir. Şifası: Sarılık hastalığı için çok etkilidir.

 
11- Soğan, kalp damar sistemini güçlendirir.Kan ve mikrop temizleyicidir. Haşlanmış soğan, damar tıkanıklığını ve kan pıhtılaşmasını önler.

 
12- Eklem romatizması sorunu olanlar soğan ve sarmısağı beraber yerlerse, insan tabiatına göre %75-85 oranında şifaya kavuşturur.

 
13- Şişmanlamak isteyen, külde pişmiş iki yumurta büyüklüğünde soğan yemeleri halinde şişmanlar. NOT: Bu işleme 30 gün devam edilir.

 
14- Soğan et ile beraber yenirse, etteki yağın zararını telafi eder.

 
15- Külde pişirilmiş soğan, sızma Zeytinyağı ile lapa yapıp basura (Hemoroid) konursa, basur memesini patlatıp, şifaya kavuşturur.

 
16- Düzenli soğan yemek tıkanık damarları açar.

 
17- Saçkıran tedavisi için: Soğanı tuz ile krem haline getirip saçkıranlı bölge masaj yapılırsa, kısa zamanda şifaya kavuşturur.

 
18- Vicdan muhasebesi yapan doktorun onayını alarak, soğan kullanıldığında, zengin A Vitamini içerdiğinden gözlerin görme gücünü arttırıyor.

 
19- Kabızlığı giderme reçetesi: Yumurta büyüklüğünde bir soğanı ezip bir su bardağı organik sirkeye koyup, şişenin ağzını kapatıp 12 saat sonra süzüp eşit miktarda bal ile karıştırıp, kabız olduğunuzda, iki yemek kaşığı soğan bal karışımını bir su bardağı sıcak suya ilave edip aç karnına içilir.

 
20- Soğanın suyunu çıkarıp, bal ile şerbet yapıp her seansta üç yemek kaşığı yediğinizde soğuk algınlığından kaynaklanan boğaz şişkinliğini şifaya kavuşturur. Not: Tok karnına günde 3 seans yeterlidir.

 
21- Düzenli soğan kullanmak, eski hücreleri yenilemek için vücuda kireç silikatleri ve kalsiyum verir.

 
22- Zihinsel (Teorik) faaliyet gösterenler için, hafızayı güçlendirme özelliğine sahiptir.

 
23- Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Kanın temiz ve saf olmasını temin eder.

 

 

NOT: Beyaz soğanın şifası daha çoktur.

 
YAN TESİRİ:

 
Çiğ olarak aç karnına soğan yenmemeli. Çocuk emziren annelerin sütünü arttırır. Aşırı tüketilirse çocuğun karnı ağrır. Soğanı zarı ile birlikte yemek, karaciğer ve mide için çok zararlıdır. Taze soğan çok yenirse, baş ağrısına sebep olur.

 
UYARI!

 
Soğanı tüketmeden önce, mutlaka vicdan muhasebesi ahlakına sahip doktorunuzun görüş ve önerilerini alınız. Ayrıca modern tıp tarafından teşhis konulmayan hastalıklar için, kendi kendinizi tedavi etmeye girişmeyin. Bu reçeteler: Sadece destek içindir.

 

 

Cümle Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Cenab-ı Allah’ın, şifası ve bereketi üzerinize olsun.

 

 

Reçeteler ile ilgili Soru ve önerilerinizi, sitemiz aracılığı ile iletebilirsiniz.

 

 

KAYNAKÇA:

 
1984-2015 Yılları arası Asya, Uzak Doğu, Okyanusya (Avusturalya) ve Afrika gezi ve yurtiçi kaynak kişilerle sohbet notları. Tıbb-i Nebevi Abdulkadir Eroğlu 1980 İlim yayınları.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun