Slovakya Cumhurbaşkanını şaşırtan çalışmalar

Slovakya Cumhurbaşkanını şaşırtan çalışmalar
21 Ağustos 2013 14:44

Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 10.45’de gelen Ivan Gasparovic, yoğun güvenlik önlemleri ve bando takımı eşliğinde karşılandı.

 

Yaklaşık bir saatlik ikili görüşmenin ardından açıklama yapan Kadir Topbaş, Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic’in heyetiyle birlikte kendilerine nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, teşekkür etti. Topbaş, “Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde özellikle bilgi ve deneyim paylaşımı, yerel yönetimler arasındaki ilişkileri geliştirme noktasında ve sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve bakanlıklarla yaptığı görüşmeler üzerinde bir değerlendirme yaptık. Kendileri de Slovakya olarak, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) girme sürecinde ciddi destek vermekte olduklarını ve vermeyede devam edeceklerini ifade ettiler. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimize hoş geldiler ve şeref getirdiler diyorum” dedi.

 

“ŞEHİRDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİZ YEŞİLLENDİRME VE ÇALIŞMALARI BİZİ ÇOK ŞAŞIRTTI”

 

Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic İstanbul’a daha öncede geldiğini belirterek, “Özellikle şehirde gerçekleştirdiğiniz yeşillendirme ve çalışmaları bizi çok şaşırttı. Bunun yanında yeni yapılanmalara da hayranlıkla baktık. Kendisi bana ayrıca şehirde ihtiyacınız olan yeni köprü inşaası ve bu şehir içi hareketliliği azaltma ihtiyaçlarından bahsetti. Bunların kesinlikle Slovakya’nın başkenti olan Bratislava’da yaşanan büyük sıkıntılar olduğunu söylemek isterim. İki ülke arasında böylesi konularda çözüm konusunda işbirliği başlatmaya karar verilmiştir. Sayın Başkan vakit bulurda Bratislava’yı ziyaret ederek, Bratislava’ya belediye başkanıyla bilgi paylaşımında bulunabilirse çok memnun olurum. Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanıyla görüşmelerimizde Türkiye’nin artık son senelerde gerçekleştirdiği büyük başarılarla bölgede ve küresel çapta ne kadar dominant bir ülke haline geldiğini belirttik. Slovakya artık kesinlikle artık Avrupa Birliği’nin bir ihtimal olarak devam ettiği bu sürece bir nokta konulması bunun yerine artık Avrupa Birliği’ne gerçek giriş planının başlatılması yeni döneme geçilmesi gerektiğine kesinlikle emindir” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic onuruna valilik tarafından verilen yemeğe katılmak üzere belediye binasından ayrıldı.