Siyasi propaganda yaptığı için şikâyet edilen okul müdürü ceza almadı, şikâyeti yapan ise başka bir okula sürüldü

Siyasi propaganda yaptığı için şikâyet edilen okul müdürü ceza almadı, şikâyeti yapan ise başka bir okula sürüldü
3 Şubat 2020 11:05

İstanbul’daki Esenler Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü, 2017’de yapılan öğretmen konferansları sırasında konu dışına çıkarak dini ve siyasi konularda propaganda yapıldı. Şikâyet edilmesine rağmen müdür M.K.Ö’ye ceza verilmedi. Şikâyeti yapan öğretmen ise başka bir okula sürüldü

 

 
BirGün’den Dilan Esen’in haberine göre, İstanbul Pendik’teki Esenler Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda 2017’de yapılan ‘Öğretmenliği nasıl severiz?’ başlıklı öğretmen semineri sırasında okul müdürü M.K.Ö. konu dışına çıkarak dini ve siyasi konuşmalar yaptı. M.K.Ö., “Allah’ın rızasını kazanmak sizi kurtarır. Eğer siz okula gelirken Allah rızası için gelirseniz” gibi ifadeler kullandı. Hakkında şikâyet yapılsa da M.K.Ö’ye ceza verilmedi. Şikâyeti yapan öğretmen ise sürüldü.

 

16 Haziran 2017’de gerçekleşen olayı BirGün’e anlatan Eğitim Sen üyesi öğretmen Ahmet Sarıtaş, Esenler İmam Hatip Lisesi’ne seminer nedeniyle konuk olduklarını söyledi. Okul müdürünün yaptığı konuşmayı videoya aldığını belirten Sarıtaş, M.K.Ö.’ye konuşması sırasında “Konumuz bu değil, lütfen konumuza dönelim” diyerek tepki gösterdiğini dile getirdi. Gösterdiği tepkiye rağmen müdürün konuşmasına devam ettiğini aktaran Sarıtaş, “Kendisini videoya çektiğimi görünce, kapatmamı istedi. Başka öğretmen üzerime yürüdü. Ben de salondan ayrıldım” diye konuştu. Yaşananlara ilişkin Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdiğini söyleyen Sarıtaş, “Milli Eğitim Müdürlüğü dilekçemi çok geç işleme aldı. Yaklaşık 1 sene sonra olayı araştırmaları için muhakkik görevlendirildi. Ancak görevlendirilen muhakkikler, M.K.Ö.’nün arkadaşları olan başka okulların müdürleriydi. Buna da itiraz ettim. Ancak Milli Eğitim Şube Müdürü, bu muhakkiklere ifade vermem konusunda ısrar etti. Hatta beni, ‘İfade vermezsen seni süreriz’ diye tehdit etti” şeklinde iddialarda bulundu.