Siyasi partiler yerel seçim gündemiyle kampa giriyor…

Siyasi partiler yerel seçim gündemiyle kampa giriyor…
24 Eylül 2018 10:46

Siyasetin gündeminde yerel seçimler giderek ağırlığım artırırken, siyasi partilerin yerel seçime dönük çalışmaları hız kazandı.

 

Canan Sakarya / Dünya

İttifak yapılıp yapılmayacağı, yapılırsa nasıl formüle edileceği, belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceği ve kimler olacağı, kampanyalar siyasi partilerin tek tek üzerinde çalıştıkları başlıklar. Siyasi partiler, yerel seçimlere dönük çalışmalarım genel merkezlerinde oluşturdukları bir ekiple sürdürürken diğer yandan önümüzdeki günlerde’yerel seçim ‘ gündemiyle kampa girerek, milletvekillerinin de olduğu daha geniş katılımlı bir platformda konuyu ele alacaklar.

 

Kampa girmeye hazırlanan siyasi partilerin girecekleri kamplarda yerel seçimler dışında 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama dönemini de ele alacaklar. CHP ve MHP bu hafta sonunda AK Parti ise ekim ayının ilk haftasında kampa girecek. AK Parti, 24 Haziran seçimlerinin ardından dar kapsandı bir kampı Seçim İşleri Başkanları ve Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlarımn katılımıylayaptı.

 

 

Bu toplantıda seçim bölgelerinin sonuçları bir bir ele alındı, geçmiş dönemin muhasebesi ve yeni döneme ilişkin çalışmalar değerlendirildi. AK Parti, ikinci kampını ise 5-7 Ekim tarihlerinde Kızılcahamam’da yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak kampta, mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler ve MHP ile yapılması beklenen ittifak ağırlıklı gündem maddesini oluşturacak.

 
CHP Bolu’da kampa girecek

 
CHP Parlamento Grubu’nun 27. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, Bolu Abant’ta 27-30 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Yerel seçimlerde yol haritasını belirlemek için önce Parti Meclisi’ni toplayan CHP Lideri Kemal Kıhçdaroğlu, milletvekillerini toplayacağı Abant kampını yaptıktan sonra ekim ayının ortasında Yerel Yönetim Stratej i Belgesi’ni açıklayacak. Daha sonra her bölge için ayrı ayrı yapılacak çalışmaların ardından yerel seçimlerde izleyecek yol haritası belirlenerek, aday belirleme sürecine geçilecek.

 

MHP’de de yerel seçim trafiği bir süredir devam ediyor. MHP, 29-30 Eylül tarihleri arasında Kızılcahamam’da kampa girecek. Kampın ana gündem maddesi yerel seçimler olacak. Yerel seçimlerin de AK Parti ile ittifak işareti veren MHP ile AK parti arasında henüz bir temas yok.
Bu haftaiki parti kurmayları arasında bir temasın gerçekleşebileceği belirtiliyor.

 

 

e31c5830011adfed