Siyasi cinayetlerde ve karanlık olaylarda FETÖ’nün İzi

Siyasi cinayetlerde ve karanlık olaylarda FETÖ’nün İzi
11 Nisan 2019 17:00

Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle, darbeci askerlerin yanı sıra birçok hakim, savcı ve polis amiri de tutuklandı.

 

 

 

 

15 Temmuz darbe girişimine katılan askerlerin birçok cinayet ve kumpas davalarında rolü olduğuna dair güçlü iddialar ortaya çıktı. Darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan veya yurt dışına kaçan hakim, savcı ve polis amirlerinin yürüttüğü dava ve soruşturmalarda da birçok karanlık nokta yer alıyor. Darbeci hakim ve savcıların baktığı davalar ve ilişki kurduğu soruşturmaların eksik incelendiği veya örtbas edildiği açıkça görülüyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te bulunduğu otele saldıran Astsubay Aydın Özsıcak, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin davanın da sanığı. Erdoğan’ı infaz etmek için kurulan ekipte yer alan ve tutuklanan Özsıcak, Yazıcıoğlu’nun düşen helikopterinin kara kutusunu çalmak ve uçuş bilgilerini yok etmekle suçlanıyor.

 

Balyoz davasında askerlere kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada bir numaralı şüpheli olan Cumhurbaşkanlığı eski Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Muhammed Tanju Poshor da Kosova’daki NATO birliğinde görevli iken 14-17 Temmuz’da izin kullandığı, 15 Temmuz darbe girişimine katılıp TRT baskınını yapan grubu yönettiği gerekçesiyle tutuklandı.

 

Hrant Dink cinayeti sırasında yüzbaşı olan ve olay yerindeki jandarma istihbarat görevlileriyle telefon trafiği belirlenen Albay M.D. de 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle cezaevinde.

 

24 Kasım 2015’te Rus uçağını düşüren pilotların da 15 Temmuz darbe girişime katıldığı ifade ediliyor. Söz konusu iddia araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında içeri alınanlar arasında malum o pilotlardan da var. Şimdi bu pilotlarla ilgili olarak bizim bir değerlendirmeye girmemiz doğru olmaz. Konu yargı sürecindedir” ifadelerini kullandı.

 

Yazının devamı için tıklayın;

Kaynak: Kenan Kıran/ Kriterdergi.com