Sivilce oluşumu ve tedavisi

Sivilce oluşumu ve tedavisi
24 Mart 2018 16:26

Dünya üzerinde yayan bütün canlılar bir deri yapısına sahiptir, derinin asıl görevi daha hassas olan organlarımız korumak olmakla birlikte asında derimiz ısı kaybını engelleyen, gerektiğinde terlememize yardımcı olan ve azı canlılar içinde solunumun asıl gerçekleştiği yer olan organdır. Bu nedenle deri sağlığı, biz canlıların sağlığı için oldukça önemli bir role sahiptir. Bu sebepten dolayı deri ile olan ilgili sorunların küçümsenemeden bir hekime gösterilmesi eğer ki gerekli ise tedavi sürecine başlanması gerekmektedir.

 

 

Bilindiği üzere sivilce yüz, boyun, göğüs, sırt, omuz ve üst kollarda görülen, yağ kanallarını tutan bir hastalıktır. İnsanoğlunun belli bir yaşam döngüsü vardır ve bu döngü içerisinde vücudumuzun sivilceye en elverişli olduğu zaman ergenlik dönemidir.Sivilcelenme en sık bu dönemde gerçekleşse de ellili yaşlara kadar devam edebilmektedir. Ergenlik döneminde gerek bireylerin zaten sorunlar yaşaması gerekse bir sivilcenin bile bazen büyük sorunlara yol açabilmesi açısında bir sivilce doktoruna görünmek oldukça yardımcı olacaktır. Sivilce zamanla, ilerleyen yaşlarda iyileşebilir ya da akneli dönem uzun sürebilir. Tedavi edilmeyen ve üzerinde yara oluşansivilcelerderide kalıcı ve ciddi izler bırakabilir ve bu durum ergenlik döneminde ki bir birey için psikolojik sorunlara yol açmak için yeterlidir. Tüm süreç doğrultusunda sivilce doktoru birey için oldukça yardımcı olabilir.

 

Sivilce çaresi olmayan bir hastalık değildir. Pek çok tedavi yöntemi mevcuttur. Bu tedavi yöntemleri İstanbul’da en iyi cilt doktorunun önerisi olabileceği gibi kocakarı ilaçları da olabilir. Tabi ki İstanbul’da en iyi cilt doktorunun önerisi sizin cildinizin hassaslığına bağlı değişebilecekken kocakarı ilaçları değişmeyecek ve uzun mertebede cilde zarar vermesi muhtemel hale gelecektir. Her yöntemin kendince iyi avantaj ve dezavantajları bulunsa da bilimsel yoldan bir çözüm aramak, sağlığın tümünde geçerli olduğu gibi bu alanda da geçerlidir. Bu kapsamda bir cilt doktoruna güvenmenizin daha uygun olacağını düşünmekteyiz. Cilt doktoru, sizin cildinizin hassaslığını, yan etkilere uyumluluğunu vs. durumları göz önünde bulundurarak size bir ilaç önerecektir. Bu tedavi sonucunda vücudunuzda oluşan ama oluşmasını istemediniz bu rahatsızlığı tamamen yok etmek insan vücuduna aykırı olacaktır, çünkü vücutta birike pisliğin bir şekilde atılması gerektiğiniz biliyoruz ama bu tedavi pisliğin atılmasında size daha yardımcı olacak ve sivilce oluşumunu en aza indirecektir. Aynı zamanda sivilce sonucunda yüzünüzde izlerin kalmasını ve kalıcı bir hasar bırakmasını da engelleyecektir.