Sivilce için şifalı armağanlar

Sivilce için şifalı armağanlar
12 Temmuz 2016 09:09

Sivilce için şifalı armağanlar hakkında, siz değerli okuyucularımızla beraber olacağız.

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

 

Hz. Muhammed (s.a.v.) Duasından ”Ey insanların rabbi! Şu hastanın hastalığını gider, şifa ihsan buyur! Rabbim, ancak sen sağlık verirsin. Senin şifandan başka şifa yoktur. Rabbim! Bu hastaya öyle bir şifa ver ki o şifa, hasta üzerinde hastalık izi ve eseri bırakmasın!” buyuruyor.

 

 

 

Yıl 2006 Libya-Misratah-Bani Waled: 2006 Yılında Libyaya bir iş görüşmesi için gittim. Görüşmeler tamamlandıktan sonra, Bani waled ilçesinde Türk asıllı ailelerin ikamet ettiğini öğrendim ve gitmeye karar verdim. Ertesi gün Bani Waled ilçesine gittim. Öyle namazını camide kıldıktan sonra cami imamına, Hoca burada Türk asıllı aileler ikamet ediyor der demez: Hoca, Emmo Abdulgazi diye çağırdı, Abdulgazi amca geldi ve hoca Arapça dedi gözün aydın Türkiye’den misafirin var. 76 yaşında olan Abdulgazi emmi, sevincinden bana sarıldı ve Türkçe buyurun eve gidelim. Evinde beni iki gün misafir etti. Ataları İzmir Urla’dan 1832 yılında Libyaya göç etmişler.
”Kim ne derse desin. Türk her yerde Türktür.” Abdulkadir Gakkoş

 

 

SİVİLCE: Sıcaklarda daha yaygındır. Günde 2-3 litre su içilmelidir. Kahvaltıyı atlatmayın. Mutlaka kahvaltı yapın. Kırmızı biber tüketimi de çok faydalı, çiğ olarak tüketin ve yaz mevsiminde sofranızda eksik etmeyin.

Misafirlik esnasında, Abdulgazi emmi, 17 yaşında olan Nilay isimli kız torunun yüzündeki sivilcelerini gidermek için, atalarından kendisine miras kalan reçetelerin uygulaması:

 

 

REÇETE 1-
Abdulgazi emminin, birinci reçetesi: Pırasa’nın suyu sıkılıp pamuk ile sivilceli bölgeler pansuman yapılır. Bu işleme on gün devam edilip yedi gün ara verip ikinci on gün devam edilir. Allah’a çok şükür kurtuldum diyeceksiniz.
NOT: Pırasanın beyaz kısmını tercih ediniz.

 

 

REÇETE 2-
Limon ılık suda yıkanıp temizlendikten sonra, rendelenip, rendelenen tortu ile sivilceli bölgeye sürülür. Ayrıca portakal yağı da faydalıdır; sivilceli bölgeler masaj yapılır. Bu reçete de çok etkilidir.

 

 

REÇETE 3-
Malzeme: Birer yemek kaşığı bal ve gülyağı altı suyu, bir tatlı kaşığı çörekotu yağı. Hazırlanışı: Malzemeleri, cam veya porselen bir kasede tahta kaşıkla iyice karıştırıp sivilceli bölgelere uygulanır. Bir saat sonra yüzünüzü Zeytinyağlı sabun ile yıkayın.
NOT: Sivilce sorunu olanlar, şampuan kullanmamalıdır. Gülsuyu’nun aromatik olmamasına dikkat edin!

 

 

Cilt sağlığı için C vitamini tüketmenin etkisi tartışılamaz: C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren ve antioksidan, vücudun bağ dokuları için çok etkilidir. Her gün, C vitamini ihtiva eden kırmızı ve yeşil sebze, meyve ve diğer bitki tüketimi ihmal edilmemelidir.

 

 

Libya da, cilt sıklaştırıcı olarak, Limon suyu ve E vitamini de çok kullanılıyor. E vitamini ihtiva eden çiğ payam (Badem), avokado, ceviz, kurutulmuş meyveler, özellikle günde 1-2 Adet Avokadoyu çiğ tüketebilirsiniz. Bu güçlü antioksidan içeren sebze-meyvelerden yeterince şifa bulduğunuzdan emin olabilmek için, besin takviyesi alınmalıdır.

 

 

UYARI! Doktorunuzun görüş ve önerilerini aldıktan sonra, kullanmanız daha faydalı olur. Tedavide kullanılan bitkilerin etkinliği, hastanın tabiatına göre değişebilir. Yeter ki, irademizi güçlendirip, sabırlı olalım.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve cümle Vatan şehitlerini Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Cenabı Allah, cümlemizi şifasını mahrum etmeyen kullarından eylesin.

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun