Sistem odası devri kapandı, moda: Hosting firmaları

Sistem odası devri kapandı, moda: Hosting firmaları
22 Ağustos 2017 17:15

Şirket içlerine büyük masraflar ve titizlikle kurulan sistem odalarının yerini artık hosting firmaları devraldı, şirketler artık IT altyapı yatırımı yerine kiralamayı tercih ediyor, sistem odası işletmek yerine var olan bir veri merkezi ve hosting firmasından bu hizmeti alıyor.

 

 

 

Binlerce dolarlık sunucu satın almalar, kabinler, iklimlendirme ve elektrik altyapısı kurmak ve bunların devamlılığını ve yedekliliğini sağlama operasyonları ciddi iş gücü oluşturmanın yanı sıra, maliyet ve risk dengesini bozuyor ve kesintilerde şirketler, fabrikalarda üretim ve devamlılık durma noktasına geliyor.

 

Hal böyle olunca, nasıl ki, web sitemizi yayınlarken ihtiyaç duyduğumuz web hosting servisleri varsa ve web sitelerinizi sürekli ve kesintisiz olarak yayınlıyorsa, aynı şekilde sistem odanızda bulunan sunucuları veya hosting firmanızdan kiralayacağınız sunucuları da kesintisiz olarak erişilebilir kılıyor.

 

Büyük kolaylık ve maliyet avantajı olarak karşımıza çıkan ilk çözüm kiralık sunucu diğer adıyla dedicatedserver hizmeti, bu hizmet, hosting firmasına ait olan donanımı kiralamanız manasına geliyor ve bu hizmet size kesintisiz elektrik ve internet altyapısı üzerinden veriliyor, dolayısıyla size sadece sitenizi veya uygulamanızı yükleyip çalıştırmak düşüyor.

 

Kaynak yetmediği takdirde, yine hiçbir donanım yatırımı yapmadan daha büyük kaynaklara sahip bir sunucu kiralayarak devam edebilirsiniz, böylelikle atıl kaynak kalmayacak, geçen sene aldığınız bir çuval para verdiğiniz sunucunuzda ikinci el yok pahasına düşmeyecek.

Bu yapıyı esnek hale getirmek isterseniz, bura da cloudserver diğer adıyla bulut sunucu çözümü imdadınıza yetişiyor ve size 1GB ram’den başlayan ve 256 GB ram’e kadar çıkabilen bir altyapı sunuyor, bununla birlikte 1 core işlemci gücüyle başlayan ve 100’lerce core işlemci gücüne kadar çıkabilen veya ihtiyaç olmadığında düşebilen bir yapıyı kullanabiliyor ve ihtiyacınız olmayan kaynaklar için boşuna ödeme yapmış olmuyor ve ani kaynak ihtiyaçlarınızda anında çözüm bulabiliyorsunuz.

Üretim arttığında sistem odasında ki sunucunuzun kaynakları yetmediğinde, 2. cpu siparişi vermek veya ekstra ram siparişi vermek, gelmesini beklemek, takmak ve devreye almak vb. gibi işlemler yerine dakikalar içinde bu kaynakları kullanmak, efektif olarak daha mantıklı ve doğru çözüm, dolayısıyla sizde sistem odası işletme maliyetinizi bir kenara bırakın ve hosting firmalarından sizin için planlama yapmasını isteyin. Emin olun bu daha doğru bir tercih olacaktır.