Şırnak’taki çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü

Şırnak’taki çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü
29 Ağustos 2015 22:24

ŞIRNAK’ta Besta Taburu Üs Bölgesi ile yol kontrolü yapan korucu timine, bir grup PKK’lı tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

 
Askerler ve köy korucularının anında karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Çatışmada 1 köy korucu yaralanırken, 2 Atak helikopteri ise PKK’lıların bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına alması sonucu 2 bölücü terör örgütü mensubu öldürülürdü.

 

 

Şırnak’ın Uludere ilçe karayolunda bulunan Besta Taburu üs bölgesi ile tabura giden yolun güvenliğini sağlayan köy korucularına bu akşam saat 19.30 sıralarında bir grup PKK’lı tarafından aynı anda roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda Besta Taburuna su taşıyan bir tanker ise PKK’lılar tarafından yakıldı. Besta Taburu’ndaki askerler ile yol güvenliğini sağlayan korucuların da karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 korucu hafif şekilde yaralandı.

 

 

Çatışma üzerine PKK’lılar Besta Dereler bölgesine doğru kaçarken, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan 2 Atak helikopteri bölgeye sevk edildi. Kobralar PKK’lıların saklandığı bölgeleri yoğun bombardıman altına alırken, Besta Tuburu’ndan ise böleye top atışları yapıldı. Yoğun bombardıman altına alınan bölgede saklanan 2 PKK’lının öldürüldüğü bildirildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

 
Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)-