Şırnak’ta PKK mezarlığı gerginliği

Şırnak’ta PKK mezarlığı gerginliği
8 Eylül 2013 12:22

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde dün akşam saatlerinde bir araya gelen çok sayıda gösterici, Mardin’in Bagok Dağı’ndaki, PKK mezarlığının tahrip edilmesini protesto etti.

 

Nusaybin yakınlarındaki Bagok Dağı’nda bulunan PKK mezarlığının tahrip edilerek bir PKK’lının cesedinin alınması, Beytüşşebap’ta dün düzenlenen gösteriyle protesto edildi. Beytüşşebap İlçesi’nde Tatar ve Yakup Bal Mahallesi’nde, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yola barikat kurup ateş yakan göstericiler, yolu bir süreliğine trafiğe kapattı. Göstericileri dağıtmak isteyen polis yaptığı anonsla, dağılmamaları halinde müdahale edecekleri uyarısında bulundu. Dağılmamakta direnen göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Gösterecilerin de taş ve havai fişeklerle karşılık vermesi üzerine polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı.

AKREP SU KANALINA DÜŞTÜ

Mahallelere barikatlar kuran göstericiler, polisin mahalle arasındaki sokaklara girmesini engellemeye çalıştı. Polis zırhlı araçlarla gaz bombaları kullanarak göstericilere müdahale ederken, göstericiler de taşla karşılık verdi. Arbede sırasında Akrep tipi bir polis panzeri yoldan çıkarak su kanalına düştü. Araç içerisinde bulunan görevli 2 polis hafif yaralandı. Bazı polislere de göstericilerin attığı taşlar isabet etti.

Polisin kullandığı gaz bombaları nedeniyle, sivil vatandaşlar evlerine gitmek için zor anlar yaşadı. Polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar gece geç saatlere kadar sürdü.