Sinüzit tedaviniz Himalaya eteklerinden

Sinüzit tedaviniz Himalaya eteklerinden
27 Şubat 2015 08:40

Değerli okuyucular!

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Sohbetimize başlamadan önce, Cümle Yüce Türk İslam alemine, Hayırlı Cumalar diliyorum.

 

 

Bir Kahramanlar yuvası olan, Türk silahlı kuvvetlerinin bir hafta içerisinde 6 fidanı şehit oldu. Şehit fidanlarımızın ruhlarını şad etmek için, Yüce Türk İslam alemi olarak; okumasını bilenler Kur’an-ı Kerim, bilmeyenler ise dini bilgilerine göre okuyup, dua etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Vatan Şehitlerini Rahmetle anar. Ruhları şad olsun. Cenab-ı Allah, bir daha böyle acıları Yüce Türk Halkına göstermesin.

 

 

ORDUYA SELAM

 
Ey gözleri cesaretler,
Kalbi ölçer saçan asker!
Senin göğsün hakanların
Tahtlarına kanat gerdi;
Tekbir sesin düşmanların
Toplarına cevap verdi.

 

Selam sana, şanlı ordu!
Sen kurtardın, aziz yurdu!..

 

Senin ruhun bu toprakta
Mucizeler yaratmakta.
Zulme mezar kazacaksın.
Rüzgarlar sesli, sel akışlı
Sularına şafak saçsın.
Ataların yerindesin!..

 

Selam sana şanlı ordu!
Sen kurtardın, aziz yurdu!.. (Zafer Yolunda 1918)

 

Hadis-i şerifler:

 
1- ”Rüşveti alana, verene, vasıta olana Allah lanet etsin”

 
2-”Temizlik vücude sıhhat, her türlü kirlilikse maddi ve manevi hastalık getirir.” Ey ümmetim su ile temizleniniz ve tedavi olunuz.”

 
3- ”Dinsizliğin sonu azab, haksızlığın sonu helaktır.” Buyuruyor. Hz. Muhammed (s.a.v.)

 

 

Yıl 1998 Hindistan-Patna İlçesi-Bakhtiyarpur köyü (Himalaya etekleri): Ataları Afganistan’ dan gelip Bakhtiyarpur köyüne yerleşen, mesleği elektrik teknisyeni olan, Abdulkerem Ahad Timurhan isimli soydaşımızla tanışmak nasip oldu. Abdulkerem soydaşımız, mesleği ile ilgili köylerde ki çalışmalarından, köylülerden halk hekimliği ile ilgili edindiği bazı bilgileri, benimle paylaştı. Edindiğim bilgileri, değerli okuyucularımızla da paylaşmayı Cenab-ı Allah nasip etti.

 
REÇETENİZ

 
Günlük Malzeme: 4X3=12 Diş sarımsak, 6 Kesme şeker büyüklüğünde taze Zencefil. Hazırlanışı: Her öğünde sarmısakları ve iki kesme şeker büyüklüğünde ki Zencefili taze soyun. Kullanılışı: Sabah, öğlen ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce, 3 diş sarmısağı iyice çiğneyip yuttuktan sonra, iki kesme şeker soyulmuş taze Zencefili iyice çiğneyip yutun.

 
Şifası: 8-10 Gün içerisinde burnunuzdan sarı su aktığı zaman, sinüsler açılmış, şifaya kavuşmuşsunuz demektir.

 
NOT:

1- Sinüsler eriyip açılacağı zaman, geçici baş ağrısı heyecanını merak etmeyin. O baş ağrısı sinüslerin açıldığının kanıtıdır.
2- Vicdan muhasebesi ahlakına sahip doktorunuzun, görüş ve önerilerine baş vurmanız daha faydalı olur.

 

 

Cenab-ı Allah, bencil düşünce zihniyeti ile, cüzdan muhasebesi uğruna, Yüce Türk İslam alemine zulüm edenlere fırsat vermesin dileklerimizle, Allah’ın Selamı, şifası ve bereketi üzerinize olsun.

 

 

ÖZDEYİŞLER

 
1-Allah’ tan korkup, Vicdan muhasebesi yaptığını gösteremeyen, cüzdan muhasebesi yaptığını onaylayanlardır. (Numan Aladağ)

 
2- Sağlıklı yaşamda denge kurmanın teminatı, çevremizde haram yiyenlerin bilincinde olmaktır. (Numan Aladağ)

 
3- Vicdan muhasebesi yaparak mutlu ve sağlıklı olmak, Kaderinize karşı kazandıklarınızın en büyüğüdür. Numan Aladağ)

 
4- 23-63 (Elazığ-Şanlıurfa) Ekseninin geleceğini planlamayan yetkililer, Türk halkının geleceğini teminat altına alma yerine, sıkıntıları davet ederler. (Numan Aladağ)

 
5- Tasarrufunda olan sorumluluk olanların, toplumsal sorunların çözümüne el atamadıkları değil, vicdan muhasebesi ahlakına sahip olmadıklarıdır. (Numan Aladağ)

 
6- Sahip olduğunuz yetenekleri kullanın; sesi en iyi olanlar dışındaki kuşlar şarkı söyleseydi, ormanlar çok sessiz kalırdı. (Henry Van Dyke)

 

 

Kaynakça:

 
Hadis-i şerifler kaynakçası: İslam dininin Nurlu yolu sf. 271, 273, 275. Yazan: Osman Bayülken 1959 Mehmet Emin Yurdakul 1968

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun